GTX 1650 sistemde "MEMORY_MANAGEMENT" hatası ve hatasız oyundan atma

Sfkztrk

Kilopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
WD BLUE 500GB SN570
Ekran kartı
GTX 1650 4GB
Anakart
MSI MAG B560M BAZOOKA SOKET 1200
İşlemci
İ5 11400
Öncelikle yaşadığım sorunlardan bahsedeyim arkadaşlar;
- Oyundayken Alt+Tab yapınca sesler geliyor ama bilgisayar donuyordu reset atmadıkça düzelmiyordu.
- Mavi ekran hatası verip hata kodu olarak 'MEMORY_MANAGEMENT' yazıyor.
Bunu minidump klasöründen bakarak hata isminin ' ntkrnlm.exe' olduğunu öğrendim.

Sorun RAM'lerden diyerek RAM'leri garantiye yolladım yeni RAM aldım vatandan.
Bugün taktım RAM'leri oyuna girdim yine ilk 10 dakika bir şey yok sonra sürekli hata vermeden oyundan atmaya başladı oyuna girdim attı oyuna girdim attı hata vermiyor hiç çıktım sonra masaüstüne gelince mavi ekran vererek bu sefer de bu hata kodunu verdi. ' DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL' sonra tekrar açıldı.

Ben bu konuyu açarken bir mavi ekran hatası daha verdi.
Hata kodu: Memory_managent.
Bu hatayı verdiği için RAM'leri yenilemiştim boşunaymış sanırım.

Minidump

5 minidumpı da buraya yükledim bunların 3 tanesi RAM'leri değiştirmeden önce diğer ikisi de RAM'leri değiştirdikten sonra verdi.

Sistem özellikleri.
Intel i5 11400.
GTX 1650.
MSI MAG B560M Bazooka.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18.

Bilgisayarı yaklaşık 5 6 ay önce sıfırladım bütün parçaları kasa, M.2 dahil sıfır olarak yeniden aldım.

Ne yaptıysam soruna çözüm bulamadık aylardır bu hataları veriyor her yerde RAM'lerdendir büyük ihtimalle diye okuyunca syeni RAM aldım eskisini garantiye verdim hiçbir değişiklik olmadı yine nasıl çözebiliriz bu sorunları bilgisayarı aşağı atmak üzereyim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bi dener misin rica etsem.

Videodakileri aynen yaptım bir hata bulamadı bilgisayar hocam.

Bu sabahda bilgisayarı açtıkdan 5 dakika sonra mavi ekran verdi yine.
Durdurma kodu: System_service_sxceptıon
Başarısız:Ntfs.sys

Minidump

• Bilgisayara format attım,
  • Yeni sıfır M.2 SSD taktım,
  • RAM solotlarının yerini değiştirdim diğer 2 slota taktım,
  • Yeni sıfır RAM alıp taktım,

Sorunlar hala düzelmedi Valorant'a girdiğimde bazen hata vermeden bazen de System error hatası verip atıyor bir maçta 6-7 kez atıyor. En az bir kerede mavi ekran hatası veriyor 3 farklı mavi ekran hatası veriyor her seferinde farklı olarak.

MEMORY_MANAGEMENT
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Anakartı güncelleyince sorun düzeldi arkadaşlar. Her şeyi denedim düzelmedi anakartı güncelledim son kez hiç umudum yoktu ama 1 haftadır hiçbir hata vermiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…