GTX 1650 sistemde Minecraft kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Arda Çete

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1650 (4 GB + 4 GB)
Anakart
HP 85FC
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU @ 2.40GHz
(Java) bundan uzun bir zaman önce ücretsiz bir Launcher'dan Minecraft oynarken Launcher'ın kendi mod sayfasından seus renewred diye bir shader bulmuştum. Shaderı kurdum ve gayet rahat şekilde kullanıyordum. Kasma donma hiçbir sorun olmuyordu. Neyse aradan zaman geçti Minecraft satın aldım orijinal Launcher'dan yükledim, OptiFine kurdum ve seus shaderını tekrardan indirdim ama oynanmayacak derecede kasıyordu. Bu bilgisayarda yüksek ayarda RDR2, Forza Horizon 5 falan oynuyorum ama Minecraft shader ile kasıyor. Garip olan normalde Minecraft kasmıyorken OptiFine kurunca daha shader kurmadan gözle görülür bir kasma oldu. Sorun hakkında bilginiz var mı? Oyun ekran kartını kullanmıyor olabilir mi? Ekran kartı driverı da güncel çünkü.

Oyun ekran kartını kullanıyor mu anlamak için oyundayken F3'e basın sağ üstte hangi kartı kullandığı yazar. Öbür duruma gelirsek Minecraft ( Java versiyon) optimizasyonu kötüdür. Benim sistemim de 1650 Ti + i5-10300H + 16 GB RAM ama shader kullanınca kasıyor normal bir durum daha düşük bir shader kurup 60-80 FPS'lerde oynayın. ( bu arada bende RDR 2'yi yüksek ayarlarda oynadım )

1688749235845.png

f3 de yazdığını bilmiyordum teşekkür ederim. sanırım uhd graphics i kullanıyor. bunu nasıl değiştirebilirim ?

Bu konunun çözümünde var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı