GTX 1650 sistemde performans kaybı var

İşletim sistemi
Windows 11

Its

Centipat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Aspire A715-75G
İşlemci
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-10300H CPU @ 2.50GHz
Merhaba bir Minecraft PvP Launcher'ında oynuyorum. Ve ayarlarım normal yani yüksek veya düşük değil. Fakat benim sistemim kardeşimden çok daha iyi olmasına rağmen onla aynı FPS'i alıyoruz ve ben bunun benim sistemimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunun çözümü nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
resim_2023-02-14_122506093.png

Hocam şu özelliklere bakınca daha yüksek almamak için sebebiniz yok.

Minecraft içindeki ayarlardan FPS sınırı var mı diye bakabilirsiniz.
Windows 11 kendi mi geldi siz mi kurdunuz? Kardeşinizin sistemi sanırsam Windows 11 değil. Windows ile de alakalı olabilir.
Son olarak performans ayarları kalıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan performans moduna almayı deneyebilirsiniz (almadıysanız) ve Windows Denetim Masası'ndan da performans ayarlarına almayı deneyebilirsiniz.
Aslında mevcut FPS yeterli gibi ama bunları da deneyebilirsiniz.

Hocam şu özelliklere bakınca daha yüksek almamak için sebebiniz yok.

Minecraft içindeki ayarlardan FPS sınırı var mı diye bakabilirsiniz.
Windows 11 kendi mi geldi siz mi kurdunuz? Kardeşinizin sistemi sanırsam Windows 11 değil. Windows ile de alakalı olabilir.
Son olarak performans ayarları kalıyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan performans moduna almayı deneyebilirsiniz (almadıysanız) ve Windows Denetim Masası'ndan da performans ayarlarına almayı deneyebilirsiniz.
Aslında mevcut FPS yeterli gibi ama bunları da deneyebilirsiniz.

Minecraft ayarlarımda FPS sınırı yok. Windows 11 kendisi geldi bende kurdum. Kardeşimin sistemi Windows 10. Performans ayarı zaten o ayarda. Evet FPS yeterli ama daha fazlası olması daha iyi olur bazen daha da düşüyor 100'ün altına falan ve oyun kasıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı