GTX 1650 sistemde Rainbow Six: Siege düşük FPS

Görkem Özden

Picopat
Katılım
15 Haziran 2021
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim NVIDIA GTX 1650, Intel i5 10300H, 8 GB RAM, 120Hz monitör. Oyunum ne zaman 120 FPS veya fazlası olsa çok akıcı olduğunu hissediyorum. Fakat 90-100-110 FPS alıyorum ortalama. Ve fareyi döndürürken oyunun akıcı olmadığını hissedebiliyorum. Tüm ayarlar düşükte ve 1024x768'e aldım ona rağmen oyun kasıyor. Ben bu işi anlamadım.
 
Sıcaklık değerleri nedir?

Sistemim laptop o yüzden fan Boost tuşu var. Yani oyunlarda onu kullanıyorum ve bilgisayar pek ısınmıyor genelde 70 maksimum 80 oluyor. Ama yarın test yapacağım bununla ilgili.
1024x768'e almaya gerek yok o oyunu.

Kasmadan kastınız belki grafik ayarlarındaki çözünürlük tazeleme hızı 60Hz'e kitlenmiştir, 120Hz'de olup olmadığını kontrol ettiniz mi? V-Sync kapalı mı?
Evet ayarlarda 120 hz ve vsync kapalı
 
Sürücülerimi günlük olarak hep güncelliyorum.Windows Updateleri de yapıyorum.Ayrıca bilgisayar sadece 1 yıllık.
Format atarsam ve işlemci macunu yeniletirsem performans artışı olur mu sizce?
Render scale'i kısıp oyanamayı denediniz mi peki? 1080p'de %50 gibi mesela. Kaliteden biraz ödün veriliyor ama performansı ciddi oranda artırabiliyor.
 
Render Scale'i kısıp oyanamayı denediniz mi peki? 1080P'de %50 gibi mesela. Kaliteden biraz ödün veriliyor ama performansı ciddi oranda artırabiliyor.

Evet denedim. Neredeyse yapılabilecek tüm ayarları denedim bir türlü sabit 120FPS alamıyorum. Alsam başka bir şey istemiyorum. Ama bu sistemin Hz ile eşit FPS alamaması bir garip açıkçası.
 
Düşük ayarlarda işlemciye yük bindiği için thermal throttle'a bağlı olarak çekirdek boost hızlarında düşüş meydana geliyor olabilir. Benzer şey ekran kartı için de geçerli. @Strider0628 hocamın da bahsettiği gibi oyun içi CPU ve GPU sıcaklık değerlerini kontrol edin derim, genelde ortalama soğutmaya sahip laptoplarda 90 derece veya daha üst sıcaklıklarda bu tarz problemler çok sık görülüyor.
 
Düşük ayarlarda işlemciye yük bindiği için thermal Throttle'a bağlı olarak çekirdek Boost hızlarında düşüş meydana geliyor olabilir. Benzer şey ekran kartı için de geçerli. @Strider0628 hocamın da bahsettiği gibi oyun içi CPU ve GPU sıcaklık değerlerini kontrol edin derim, genelde ortalama soğutmaya sahip laptoplarda 90 derece veya daha üst sıcaklıklarda bu tarz problemler çok sık görülüyor.

Evet sıcaklık değerlerini kontrol edeceğim fakat eğer sıcaklıkla ilgili bir sorun olsaydı oyunu açtığımda ilk zamanlar hiçbir sıkıntı olmazken bir zamandan sonra oyunda performans kaybı yaşardım. Ama ne olursa olsun bir test yapacağım.
 

Geri
Yukarı