GTX 1650 sistemde sebepsiz input lag var

Deniz Doğan2

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam biraz uzatabilirim kusura bakmayın yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle 1 aydır input lag sorunu ile karşı karşıyayım sistemim oldukça iyi çoğu kişi monitörden kaynaklı olabileceğini söyledi 144Hz monitörüm vardı 165Hz 0.5ms monitöre geçiş yaptım ancak bir değişim olmadı mouse ile kaynaklı olabileceğini söylediler Logitech G PRO X superlight mouse aldım yine fayda etmedi evde kablolu oyuncu mouselerim de var onları da denedim fayda etmedi ertesi gün ankarttan olabileceğini düşündüm anakartı değiştirdim ama yine aynı oyunlardaki FPS'im yüksek genelde 200 250 FPS alıyorum işlemcimin termal macununu yeniledim kasayı temizledim Windows 10'un bütün sürümlerini tek tek test ettim yine gecikme var kendim FPS oyunları oynadığım için bu durum beni çok fazla etkiliyor hatta 1 aydır oyun oynamıyorum diyebilirim acaba çözümü nedir nasıl düzeltebilirim elektriksel bir şey mi PSU kablom pek iyi durumda değil acaba kablo ile mi alakalı sistem özelliklerimi aşağıya yazıyorum.

Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 Gaming 4 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8GB toplam 16 GB Corsair 3000MHz RAM.
SSD: 500GB WD Blue SSD.
PSU: 500W 80 Plus Xigmatek güç kaynağı.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Monitör: ASUS 165 Hz 0.5ms TN panel oyuncu monitörü.
Mouse: Logitech G PRO X superlight oyuncu mouse 2. farem: Razer DeathAdder.

Arkadaşlar selam biraz uzatabilirim kusura bakmayın yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle 1 aydır input lag sorunu ile karşı karşıyayım sistemim oldukça iyi çoğu kişi monitörden kaynaklı olabileceğini söyledi 144Hz monitörüm vardı 165Hz 0.5ms monitöre geçiş yaptım ancak bir değişim olmadı mouse ile kaynaklı olabileceğini söylediler Logitech G PRO X superlight mouse aldım yine fayda etmedi evde kablolu oyuncu mouselerim de var onları da denedim fayda etmedi ertesi gün ankarttan olabileceğini düşündüm anakartı değiştirdim ama yine aynı oyunlardaki FPS'im yüksek genelde 200 250 FPS alıyorum işlemcimin termal macununu yeniledim kasayı temizledim Windows 10'un bütün sürümlerini tek tek test ettim yine gecikme var kendim FPS oyunları oynadığım için bu durum beni çok fazla etkiliyor hatta 1 aydır oyun oynamıyorum diyebilirim acaba çözümü nedir nasıl düzeltebilirim elektriksel bir şey mi PSU kablom pek iyi durumda değil acaba kablo ile mi alakalı sistem özelliklerimi aşağıya yazıyorum.

Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 Gaming 4 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8GB toplam 16 GB Corsair 3000MHz RAM.
SSD: 500GB WD Blue SSD.
PSU: 500W 80 Plus Xigmatek güç kaynağı.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Monitör: ASUS 165 Hz 0.5ms TN panel oyuncu monitörü.
Mouse: Logitech G PRO X superlight oyuncu mouse 2. farem: Razer DeathAdder.

Ne gibi input lag hocam? Mermiler geç mi gidiyor?

Ne gibi input lag hocam? Mermiler geç mi gidiyor?
Mouseyi sağa sola çevirince örneğin valorantta ya da windows arayüzünde geç tepki veriyor bundan önce monitör ve mouse alınca düzelmişti bir kaç ay input lagsız temiz bir şekilde oynadım bir kaç ay sonra yine ciddi bir input lag meydana geldi sonra yine mouse ve monitör satın aldım düzelir diye ancak düzelmedi kafayı yemek üzereyim

Mouse lag wireless'ten olabilir, anakart girişlerinden olabilir, USB'de sıkıntı olabilir, işlemciyi yoran bir programdan kaynaklanabilir. Bir çok olasılık var. Ekran kartı, monitör gibi bileşenlerle bir alakası yok.

Güç seçeneklerini degiştir olmazsa temiz kurulum yap bende kullandım 1650 bende yoktu.
Her yolu denedim olmadı
Mouse lag wireless'ten olabilir, anakart girişlerinden olabilir, USB'de sıkıntı olabilir, işlemciyi yoran bir programdan kaynaklanabilir. Bir çok olasılık var. Ekran kartı, monitör gibi bileşenlerle bir alakası yok.
Mouseden olamaz kablolu kablosuz denedim anakarttan da olabileceğini sanmıyorum anakartı yeni aldım anakarttan olabilir diye işlemciyi yoran bir şey olabileceğini de sanmıyorum 20 kere format attım pcnin içi bomboş şuan sadece valorant var

Her yolu denedim olmadı

Mouseden olamaz kablolu kablosuz denedim anakarttan da olabileceğini sanmıyorum anakartı yeni aldım anakarttan olabilir diye işlemciyi yoran bir şey olabileceğini de sanmıyorum 20 kere format attım pcnin içi bomboş şuan sadece valorant var
Yani o zaman çok enteresan bir durum. RAM'ler falan ne alemde? Onlarda sıkıntı olmasın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı