GTX 1650 Super sistemde kasma hissi ve yırtılma

• Konuyu başlatan chaoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.578
Makaleler
7
Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri şöyle: R5 2600, 16 GB RAM, GTX 1650 Super ekran kartı, 600W PSU.
Oyunlarda FPS'im yüksek olmasına rağmen kasma hissi ve ekran da yırtılmalar var bunun sebebi nedir? Monitörü değişsem düzelir mi? 60Hz 5ms bir monitör ve HDMI to VGA ile kullanıyorum monitörü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri şöyle: R5 2600, 16 GB RAM, GTX 1650 Super ekran kartı, 600W PSU.
Oyunlarda FPS'im yüksek olmasına rağmen kasma hissi ve ekran da yırtılmalar var bunun sebebi nedir? Monitörü değişsem düzelir mi? 60Hz 5ms bir monitör ve HDMI to VGA ile kullanıyorum monitörü.

Monitörü 144 Hz yap.

Artı -1 Eksi

Kasma hissi derken neden bahsettiğini tam olarak anlayamasam da, Freesync veya G-SYNC kullanmadığın için olduğunu düşünüyorum. Yırtılma oluyor demen de bunu doğruluyor. V-SYNC açarak 60 FPS oynamayı dene. FPS yüksek olduğu için yırtılma oluyor. Input lag artıyorsa V-SYNC kapatıp RTSS ile sabitle FPS'yi.

Kasma hissi derken neden bahsettiğini tam olarak anlayamasam da, FreeSync veya G-SYNC kullanmadığın için olduğunu düşünüyorum. Yırtılma oluyor demen de bunu doğruluyor. V-sync açarak 60 FPS oynamayı dene. FPS yüksek olduğu için yırtılma oluyor. Input lag artıyorsa v-sync kapatıp rtss ile sabitle FPS'yi.

V-Sync açınca oyun daha akıcı oluyor ama input lag oluyor rtssi nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
Bir de bazenleri çok akıcı oluyor oyunlar bazenleride o akıcılıktan eser kalmıyor.

Kasma hissi derken neden bahsettiğini tam olarak anlayamasam da, FreeSync veya G-SYNC kullanmadığın için olduğunu düşünüyorum. Yırtılma oluyor demen de bunu doğruluyor. V-sync açarak 60 FPS oynamayı dene. FPS yüksek olduğu için yırtılma oluyor. Input lag artıyorsa v-sync kapatıp rtss ile sabitle FPS'yi.

FPS yüksek monitörüm 60Hz ama böyle 60Hz gibi değil 50hzmiş gibi his veriyor oyun 50fpsmiş gibi.

Son düzenleme:
V-Sync açınca oyun daha akıcı oluyor ama input lag oluyor rtssi nasıl kullanacağımı bilmiyorum.
Bir de bazenleri çok akıcı oluyor oyunlar bazenleride o akıcılıktan eser kalmıyor.

FPS yüksek monitörüm 60Hz ama böyle 60Hz gibi değil 50hzmiş gibi his veriyor oyun 50fpsmiş gibi.
Dostum çözebildin mi ?

Kısmen. Monitörü 60Hz'den 70'e çıkardım daha azaldı kasma hissi ve dönüştürücü kullandığım için o da etkiliyordur monitörümden sıkıntı %85 ihtimal, yakında 144'e geçeceğim.
Bende dönüştürücü vs yok. Normal takıyorum 72 ye çıkarıyorum bende. Fakat oyunda fps düşüyor sürekli, veya drop yiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı