GTX 1650 SUPER sistemde Valorant oynarken ekran kartı kullanımı düşük

Batuhan514511

Hectopat
Daha fazla  
RAM
T-Force 3200 MHz 2x8 GB
SSD veya HDD modeli
MSI M450 500 GB M.2 SSD
Ekran kartı
GTX 1650 SUPER
Anakart
Asus H610M-A D4
İşlemci
i3-12100F
Hocam merhaba, bu konulara çok hakim değilim, size sormak istedim. MSI Afterburner'dan baktım GPU kullanımı hep 30 35 arası Valorant'ta. Ayarları maksimum kaliteye aldığımda dahi 55 maksimum görüyor. GPU kullanımının 98 99 civarında olması gerekmiyor mu? Bu az kullanma sorununu nasıl çözebilirim? FPS düşmesi yiyorum oyunlarda.
GPU kullanımı Max 60.
GPU Memory kullanımı Max 1830 MB.
CPU kullanımı Max 50.
RAM kullanımı Max 7400 MB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle merhaba. İlk olarak Valorant yüksek CPU kullanan bir oyundur GPU az kullanabilir sebep olarak bunu görebiliriz. Şunu deneyebilirsiniz NVIDIA Denetim Masası'na gidip, uygulama seç kısmından Valorant'ı seçin oradan yüksek güçlü GPU kullansın seçeneğini seçin ve kaydedin bir de öyle dener misiniz? İşlemcinin dahili grafik birimiyle öyle valront oynayamazsin tabii ki ama önce bunu deneyerek başlayalım

Hocam cevaplarınız için teşekkürler lakin ben bu aynı sistem özelliklerine sahip setupların testlerini izlediğimde GPU kullanımı hepsinde en düşük 90 küsurlerde seyrediyordu. Ne kadar FPS oyunu olsa da bence 50 gibi bir değer normal değil gibi geldi bana. Full ayarlarda dahi 60 üstüne çıkmaması bence anormal bir durum. Ek olarak GPU Memory ve RAM kullanımı da aynı şekilde düşük gibi geldi. Pek fikrimin olduğu bir konu değil lakin izlediğimde testlerde bu oranların hep üzerindeydi.
Valorant işlemci odaklı oyun, eğer ekran kartını kullanmasını istiyorsanız full ayarlarda oynamanız lazım.

Hocam öncelikle merhaba. İlk olarak Valorant yüksek CPU kullanan bir oyundur GPU az kullanabilir sebep olarak bunu görebiliriz. Şunu deneyebilirsiniz NVIDIA Denetim Masası'na gidip, uygulama seç kısmından Valorant'ı seçin oradan yüksek güçlü GPU kullansın seçeneğini seçin ve kaydedin bir de öyle dener misiniz? İşlemcinin dahili grafik birimiyle öyle valront oynayamazsin tabii ki ama önce bunu deneyerek başlayalım.

Hocam denedim fakat en fazla 65 70 oldu. Farklı bir çözüm fikriniz var mıdır?

Hocam cevaplarınız için teşekkürler lakin ben bu aynı sistem özelliklerine sahip setupların testlerini izlediğimde GPU kullanımı hepsinde en düşük 90 küsurlerde seyrediyordu. Ne kadar FPS oyunu olsa da bence 50 gibi bir değer normal değil gibi geldi bana. Full ayarlarda dahi 60 üstüne çıkmaması bence anormal bir durum. Ek olarak GPU Memory ve RAM kullanımı da aynı şekilde düşük gibi geldi. Pek fikrimin olduğu bir konu değil lakin izlediğimde testlerde bu oranların hep üzerindeydi.

Hocam denedim fakat en fazla 65 70 oldu. Farklı bir çözüm fikriniz var mıdır?
oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz grafik ayarlarından bahsediyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı