BF5 Online da BF1 Online da var bende, fazlasıyla hız aşırttığım hemen hemen 1660'ı yakaladığım GTX 1060 6 GB'ı; 9100F'in performans muadillerinden biri olan i5-7500 ile bile ucu ucuna da olsa çatır çutur besleyebiliyorum, o konuda darboğaz olur alma yapar şeklinde konuşanlar boş konuşuyor zaten, açıkçası bu noktada gerçek kullanıcı deneyimlerinin dışında herhangi bir yorum veya fikri önemsemiyorum, size de tavsiye ederim.Çoğu arkadaş yapmayacağını söylemiş ama ben de yazayım aldım sistemi henüz 1 hafta oldu deniyorum BF 5 Single Playerda hiçbir sorun yada darboğaz yapmadı ve 1080p tüm ayarlar Ultrada DX11 ile 80 fps de ortalama veriyor ki ben çok memnunum birkaç kişi illa yapar darboğaz diyecek ama şu an bence alınabilir çatır çatır kullanırsın özellikle hikaye modunda rahat yeter bence de...
Aynen katılıyorum. Kullanıcı deneyimlerinden gerisi boş bence de.BF5 Online da BF1 Online da var bende, fazlasıyla hız aşırttığım hemen hemen 1660'ı yakaladığım GTX 1060 6 GB'ı bile; 9100F'in performans muadillerinden biri olan i5-7500 ile çatır çutur besleyebiliyorum, o konuda darboğaz olur alma şeklinde konuşanlar boş konuşuyor zaten, açıkçası bu noktada gerçek kullanıcı deneyimlerinin dışında herhangi bir yorum veya fikri önemsemiyorum, size de tavsiye ederim.
Hocam biraz da sanki darboğaz abartılıyormuş gibi bir durum var veya darboğaz hakkında insanlar yanlış bilgiye sahip ve bu yanlış bilgiyi birbirleriyle paylaşıyorlar. Yani darboğaz %5 olsa bile oyun açılmayacak oynanmayacak gibi bir algı oluşturuluyor denilebilir mi ? Varsayalım %20 darboğaz oldu yani ekran kartım oyunda 100FPS verebilecekken işlemcimden dolayı 80FPS alıyorum. Bu durumun bana yansıması tam olarak nedir ? 80FPS oyun oynanamaz mı ? Bence önce bu da düşünülmeli.bazı kişiye özel fantezik durum ve şartlar
Şu zamanda overclock yapmanızı önermem çünkü her oyunu orta veya yüksek ayarlarda oynatabilen bir ekran kartına zaten sahipsiniz. Ben eski kartımda sadece 26-27FPS aldığım oyunlarda 30FPS sabit alabilmek için yapmıştım. Onun dışında 100FPS veren oyunda overclock yapıp 105FPS almanın mantığı yok boşuna ekran kartını yormuş olursun.Aynen katılıyorum. Kullanıcı deneyimlerinden gerisi boş bence de.
GTX 1650 Super e overclock yapsam ne kadar kazancım olur ? Overclock u hep merak ediyorum ama hep de korkuyorum yapmaya (ve sanırrım asla yapmayacağım) henüz hiç denemedim malum bi ekran kartı olmuş 2000 :/
Ekran kartım MSI GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 4GB GDDR6 128 Bit
Açıkçası ben kendi sistemimde ekran kartını ikinci el temiz ve sağlam bir GTX 1070'e güncellemek yerine 3 yılın ardından ilk defa 1060 kartıma OC yaptım ki bu noktada kartımın VRAM çipi Samsung çıkışlı olduğu için oldukça şanslıydım, bellek hızını 8008 MHz bandından deneme yanılma yöntemiyle 9 Gbps civarına çekirdek saat hızlarında ise maksimum +200 MHz bandında stabil bir artış skalasında artırmış bir şekilde, Msi Afterburner üzerinde hazır olarak kaydettiğim bu hız aşırtma profilimi oyunlara girmeden sorunsuz bir şekilde aktif ederek kullanıyorum, sıcaklık değerlerinde sadece 1-2 derecelik bir artışla beraber 25-30W civarı bir de ekstra güç tüketimi söz konusu. Açıkçası ben de bu OC konusunda çok çekincedeydim, ama özellikle GTX 10 ve üstü seri kartlara otomatik voltaj kontrol takip sisteminin getirilip hatta yerine göre voltaj vermeden bile hız aşırtabilir hale gelmeleri sebebiyle bu işe giriştim ve pişman da değilim, zaten şu anki karta uygulayabileceğiniz OC değerlerinden daha da üst seviyelerde OC da deneseniz en fazla çalıştırdığınız 3D tabanlı uygulama çöküp direkt olarak masaüstüne atıyor sizi, bu da kullanıcıya güven veriyor aslında. Hız aşırtma konusunda, Msi-Afterburner/ASUS GPU Tweak gibi OC scanner modülasyonuna sahip yazılımlarla otomatik OC değerlerini sistemin kendisini hesaplamak daha doğru olur, bende iki yazılımda da düzgün çalışmayıp sonuç vermeyince elle girip şansımı denemiştimAynen katılıyorum. Kullanıcı deneyimlerinden gerisi boş bence de.
GTX 1650 Super'e overclock yapsam ne kadar kazancım olur? Overclock'u hep merak ediyorum ama hep de korkuyorum yapmaya (ve sanırrım asla yapmayacağım) henüz hiç denemedim, malum bir ekran kartı olmuş 2000 :/
Ekran kartım: MSI GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 4GB GDDR6 128 Bit.
Cyberpunk 2077 çıksın yüksek de 45+ oynayayım yeter valla .O zaman yapmam büyük olasılık.Açıkçası ben kendi sistemimde ekran kartını ikinci el temiz ve sağlam bir GTX 1070'e güncellemek yerine 3 yılın ardından ilk defa 1060 kartıma OC yaptım ki bu noktada kartımın VRAM çipi Samsung çıkışlı olduğu için oldukça şanslıydım, bellek hızını 8008 MHz bandından deneme yanılma yöntemiyle 9 Gbps civarına çekirdek saat hızlarında ise maksimum +200 MHz bandında stabil bir artış skalasında artırmış bir şekilde, Msi Afterburner üzerinde hazır olarak kaydettiğim bu hız aşırtma profilimi oyunlara girmeden sorunsuz bir şekilde aktif ederek kullanıyorum, sıcaklık değerlerinde sadece 1-2 derecelik bir artışla beraber 25-30W civarı bir de ekstra güç tüketimi söz konusu. Açıkçası ben de bu OC konusunda çok çekincedeydim, ama özellikle GTX 10 ve üstü seri kartlara otomatik voltaj kontrol takip sisteminin getirilip hatta yerine göre voltaj vermeden bile hız aşırtabilir hale gelmeleri sebebiyle bu işe giriştim ve pişman da değilim, zaten şu anki karta uygulayabileceğiniz OC değerlerinden daha da üst seviyelerde OC da deneseniz en fazla çalıştırdığınız 3D tabanlı uygulama çöküp direkt olarak masaüstüne atıyor sizi, bu da kullanıcıya güven veriyor aslında. Hız aşırtma konusunda, Msi-Afterburner/ASUS GPU Tweak gibi OC scanner modülasyonuna sahip yazılımlarla otomatik OC değerlerini sistemin kendisini hesaplamak daha doğru olur, bende iki yazılımda da düzgün çalışmayıp sonuç vermeyince elle girip şansımı denemiştim. Eğer ki durum sizde de bu seviyeye kadar gelirse, kademe kademe kartın maksimum hangi düzeye kadar hız aşırtabilir olduğunu teker teker manuel olarak değer girerek ölçebiliyorsunuz. Her ekran kartının da OC potansiyelinin farklı olduğunu da hatırlatmakta fayda var, ben mesela +200 core, +600 MHz Memory tabanlı bir hız aşırtmayı rahatlıkla başarılı bir şekilde yapabildiysem başka bir 1060 atıyorum bunun yarısı kadar hatta daha da düşük seviyede hız aşırtabilir ki bu noktada grafik çip dizaynından tutun; bellek, çekirdek ve termal tabanlı ünitelerin OC toleransıyla beraber fan soğutma sistemine kadar, karttan karta bu OC potansiyeli değişkenlik gösterebilir. Tabii bunlardan öte, benim de ihtiyacım yoktu aslında ama asıl amacım GTX 1660 performansını yakalayabilecek miyim diye ki şu an için GTX 1660 ile çok benzer sonuçlar verebiliyor bana, üstüne işlemci tarafında da herhangi bir darboğaz söz konusu da değil.
Çok ihtiyacınız yoksa OC yapmaya gerek yok açıkçası, eğer ki denemek isterseniz yukarıda belirttiğim bazı önemli detayları dikkate alabilir hatta bunlarla ilgili başta Technopat başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan NVIDIA GPU hız aşırtma ile ilgili kaynak taraması yapabilir, videolar izleyebilirsiniz.
Darboğaz denilen olay, çoluk çocuğun ağzında sık gezen bir çorba malzemesi haline geldi, bana da açıkçası gerçekten gına geldi bu olaya ki bu tarz kişilerin bulunduğu ortamda yanıt veresim bile gelmiyor artık. Belirttiğiniz tarzdaki darboğaz kavramı noktasında 'X işlemcisi Y kartına darboğaz yapar mı' konularına üstü kapalı darboğazın d'sinin söz konusu bile olmadığı kombinlere; 'darboğaz yapar' ifadesini kullanmaktan geri kalmayan tiplemeler anlamsız anlamsız belli spesifik durumlarda meydana gelebilecek özel durumları referans alıp, internette her gördüğü videoya inanabiliyorlar. Yazık gerçekten.Hocam biraz da sanki darboğaz abartılıyormuş gibi bir durum var veya darboğaz hakkında insanlar yanlış bilgiye sahip ve bu yanlış bilgiyi birbirleriyle paylaşıyorlar. Yani darboğaz %5 olsa bile oyun açılmayacak oynanmayacak gibi bir algı oluşturuluyor denilebilir mi ? Varsayalım %20 darboğaz oldu yani ekran kartım oyunda 100FPS verebilecekken işlemcimden dolayı 80FPS alıyorum. Bu durumun bana yansıması tam olarak nedir ? 80FPS oyun oynanamaz mı ? Bence önce bu da düşünülmeli.
Şu zamanda overclock yapmanızı önermem çünkü her oyunu orta veya yüksek ayarlarda oynatabilen bir ekran kartına zaten sahipsiniz. Ben eski kartımda sadece 26-27FPS aldığım oyunlarda 30FPS sabit alabilmek için yapmıştım. Onun dışında 100FPS veren oyunda overclock yapıp 105FPS almanın mantığı yok boşuna ekran kartını yormuş olursun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.