GTX 1650 tek fanı çalışmıyorken kullanılır mı?

ali kesgin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, MSI GTX 1650 ekran kartım var. şans eseri bir fanının çalışmadığını fark ettim. biliyorsunuz ki tam kısıtlama karantinası var. ben bu sorunun aşağı yukarı ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Kasanın içini açtım, ekran kartının üstünün hassasca elimle tozunu aldım, fanlara üfledim, driverları kaldırıp yükledim. Son olarak sürücüyü silip yükledim yazılımı kaldırarak vs. ama sorun çözülmedi. Tek sıkıntım garantiye götürmeden oyun oynarsam problem yaratır mı? Tek fanı çalışmıyor ama yük altına girince dahi yüksek oyunları oynayabiliyorum.

Şimdi çok soru sordum ama ekran kartımı kullandığım halde çalışır vaziyette olduğu halde yanma söz konusu mudur? PSU ile bir bağlantısı olabilir mi? Garantiye götürürsem kasaylan birlikte mi götüreyim Vatan Bilgisayar'a? Teşekkürler.

Not: Bilgisayarcı bir dayı anakart pilini ve ekran kartını 2 3 dk sök tak dedi ama bana birazcık saçma geldi. Bunun yazılımsal olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık olarak 80 dereceyi geçmemesi yeterli. Genel olarak 60-65 derece ise değerler iyidir.

Kablolamayı doğru olduğundan emin olun. Ekran kartına değen veya ekran kartın kablolarını kontrol edin. Ekran kartının güç kablosunu çıkartıp tekrar takmayı deneyin.

Sıcaklıkları kontrol edin. MSI AfterBurner ile oyuna girin. 1 saat boyunca oynayın ve sıcaklık değerlerine bakın. Eğer 60-70 derece ise iyidir.

Yanma durumu sıcaklıklara bağlıdır. 80 dereceyi geçmesin.

Ek olarak ekran kartlarında 60 dereceyi geçmiyorsa ekran kartı fanı çalışmaz. Bu çok ses yapan ekran kartların önüne geçmek için yapılan bir özelliktir. Belki bu yüzdendir.

Galiba ekran kartının 2 fanı olduğu için 2'si de çalışmaması gerekirdi. Ama burada sadece 1 tanesi çalışmıyor.

Sistemi hazır olarak aldıysanız kasayla birlikte götürebilirsiniz. Eğer tek ekran kartını Vatan üzerinden aldıysanız sadece ekran kartını götürebilirsiniz.

Çalışan fanın altındaki VRAM ve bileşenler çok ısınacaktır, bu şekilde kullanırsanız chipset 60 derece gösterse bile diğer bileşenler çok ısınabilir. Kullanmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı