GTX 1650 tek fanlı modeli sorun yaratır mı?

loneytunes

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2016
Mesajlar
684
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, bütçem çok kısıtlı olduğu için tam olarak bütçeme uygun bir kart, aslında buna fırsatta diyebiliriz. Tam yükseltme yapmaya ihtiyaç duyduğum zaman, elimde yıllardır 2017'den beri kullandığım GTX MSI 1050 Ti var çift fanlı, bugüne kadar halen hatta sorunsuz bir şekilde idare ediyor işimi zar zor görüyor şükür. Ama artık yükseltme yapmam gerekiyor, ve çok yakın bir arkadaşım bana kendi kullandığı GTX 1650 (Super olan değil) Asus marka tek fanlı kartını satmak istedi aslında çoktan anlaştım, sadece paramı bekliyorum.

Ama bugüne kadar çok uzun süre boyunca çift fanlı 1050 Ti ile sorunsuz bir şekilde hiç 60-64 derece sıcaklıkları geçmeden sorun da yaşamadan geldiğim için, açıkçası korkuyorum. Korkumun tek sebebi tek fan olması, başka hiç bir sebebi yok, kart temiz bir kart sıfır ayarında neredeyse, zaten fazla bir zaman olmadı alalı, şahsen benchmark testlerini de gördüm oyun performansını da gördüm, fiyatı da tam bütçeme göre. Ama korkuyorum tek fan olduğu için, ya alırsam bir ay sonra bir yıl sonra çok ısınıp yanarsa? Ya elimde kalırsa tek fan yetmezse?

Tek fan çift fan farklarını araştırdım VRM diye bir fark varmış çift fanlı kartlarda daha rahat güvenli bir şekilde O.C yapılabiliyormuş, tek fanlı kartlarda O.C yapmak daha riskliymiş. Şöyle bir şey var ki, ben hiç O.C yapan biri değilim gerekte duymuyorum şahsen, çünkü profesyonel bir oyuncu veya kullanıcı değilim. 1050 Ti kartıma hiç yapmadım merakta etmedim. 1650 için de aynı şey olacak eğer alırsam hiç yapmıyor olacağım. Sizce içim rahat olmalı mı? Tek kafaya taktığım şey tek fanlı olması başka bir sorunu yok kartın sıfır ayarında diyebilirim.
 
Merhaba, bütçem çok kısıtlı olduğu için tam olarak bütçeme uygun bir kart, aslında buna fırsatta diyebiliriz. Tam yükseltme yapmaya ihtiyaç duyduğum zaman, elimde yıllardır 2017'den beri kullandığım GTX MSI 1050 Ti var çift fanlı, bugüne kadar halen hatta sorunsuz bir şekilde idare ediyor işimi zar zor görüyor şükür. Ama artık yükseltme yapmam gerekiyor, ve çok yakın bir arkadaşım bana kendi kullandığı GTX 1650 (super olan değil) ASUS marka tek fanlı kartını satmak istedi aslında çoktan anlaştım, sadece paramı bekliyorum.

Ama bugüne kadar çok uzun süre boyunca çift fanlı 1050 Ti ile sorunsuz bir şekilde hiç 60-64 derece sıcaklıkları geçmeden sorun da yaşamadan geldiğim için, açıkçası korkuyorum. Korkumun tek sebebi tek fan olması, başka hiçbir sebebi yok, kart temiz bir kart sıfır ayarında neredeyse, zaten fazla bir zaman olmadı alalı, şahsen benchmark testlerini de gördüm oyun performansını da gördüm, fiyatı da tam bütçeme göre. Ama korkuyorum tek fan olduğu için, ya alırsam bir ay sonra bir yıl sonra çok ısınıp yanarsa? Ya elimde kalırsa tek fan yetmezse?

Tek fan çift fan farklarını araştırdım VRM diye bir fark varmış çift fanlı kartlarda daha rahat güvenli bir şekilde O.C yapılabiliyormuş, tek fanlı kartlarda O.C yapmak daha riskliymiş. Şöyle bir şey var ki, ben hiç O.C yapan biri değilim gerek de duymuyorum şahsen, çünkü profesyonel bir oyuncu veya kullanıcı değilim. 1050 Ti kartıma hiç yapmadım merakta etmedim. 1650 için de aynı şey olacak eğer alırsam hiç yapmıyor olacağım. Sizce içim rahat olmalı mı? Tek kafaya taktığım şey tek fanlı olması başka bir sorunu yok kartın sıfır ayarında diyebilirim.

1650 pek ısınan bir kart değil. Tercih edilebilir fakat elinizdeki 1050 Ti modelini satıp üstüne para koyup minimum 1650 Super öneririm.
 
ASUS Phoenix serisi ısınıyordu, çok ısınıp yanmaz fakat 5-6 sene boyunca takdığınız gibi kalır ayda 1 açıp tozunu almazsanız soğuk lehime düşebilir. Kullanıcılar yükte 80'i bile bulduğunu söylüyor. Bu uzun vadede ısın soğu ısın soğu şeklinde çalışırsa evet 2-3 sene bu tarz bir kullanımda kaçınılmaz olarak soğuk lehim arızası olabilir.
 
1050 Ti bayağı serin bir kart olduğu için, şuan hangi karta geçsem biraz psikolojik olarak takıntı yaşarım gibi aslında sorunum da saplantılar takıntılar bu şekilde :D, ben 1050 Ti ile en ağır yüklerde bile 64 den fazla görmüyorum. Sizce kaç olur peki sıcaklık değerleri, ortalama yüklerde? 70 75 sorun yok diye biliyorum da 80 85 olursa sorun olabilir sanırım?

Bu arada 1650 Super modeli gerçekten çok güzel, ama bütçem için bayağı uzak, çünkü benim arkadaşımdan alacağım, arkadaşlık yakınlığımızdan ötürü uygun bir fiyat. Ama biriktirmeye kalksam 1650Super için aylarca daha biriktirmem gerekecek. Sıfır olarak zaten pek piyasada bulamıyorum genelde stok yok, 2. el olarak da ben elden alamam çünkü evden çıkabilme durumum yok. Online olarak nasıl 2. el alabilirim güvenerek onu da bilmiyorum. Zor gibi yani, ama testlere baktım benim için 1650 düz olanı nimet gibi önümüzdeki en az 3-4 yıl için. Tıpkı 1050 Ti gibi uzun yıllar kullanabileceğim bir kart, eğer tek fan olması sorun olmayacaksa.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim, durumuma pek uymuyor 1650S keşke alabilecek olsam belki inşallah, ama şu an için zor teşekkür ederim yorumlarınız için, mademki sorunda yok :)
Merhaba bir şey sormak istiyordum, neredeyse tüm videolarını testlerini izledim ama yine de korkuyorum, çünkü herkes 1650'yi kötülüyorlar. 1050 Ti ile RDR 2, AC Valhalla, Watch Dogs Legion gibi oyunlarda 30-40 FPS oynayabiliyorum, Valhalla hatta 50 görüyorum, Legion bayağı sıkıntı 25-22 de görebiliyorum. 1650 alırsam bu oyunları grafik kalitesi low kalabilir lowest-ultra fark etmiyor benim için, tek önemsediğim, 50-60 FPS olarak oynayabilir miyim? Söylediğim gibi O.C yapan birisi de değilim ultra 60 FPS oynama gibi niyetim de yok. Ama korkuyorum işte ya yetmezse pişman olursam diye. Ama başka şansımda yok çok uzun bir zaman için, bana iyi gibi geldi bir çok oyunu medium 60 FPS oynayabiliyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı