GTX 1650 Ti %99 kullanımında FPS düşüyor

Katılım
7 Ağustos 2015
Mesajlar
1.548
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam dostlar, Abra A5 v16.6 modelim var, ekran kartı GTX 1650 Ti, işlemci ise, i5-10200h. GTA 4'u kurdum, 120Hz olarak sabitti. GPU kullanımı %99 olunca, FPS 60'lardan 10'a kadar düşüp, o aralıklarla geziyordu. Sonra V-Sync'i 60Hz olarak ayarladım, 60 altı gidip geliyor, FPS düşmesi düşmüyor. AIDA64 ile strest test yaptığımda, ekran donup donup gidiyor sürekli. Önerebileceğiniz herhangi bir şey var mıdır? Ya da detaylı GPU testi nereden yapabilirim? 15 gün geçmeden olmadı iade edip, masaüstü toplayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik soruyla başlıyorum driverlar güncel mi? Termal macun ıvırı zıvırı tam mı? Temiz önyükleme ve GPU rehberlerinden varolan yazılımları kaldırıp yenilerini kurmayı denediniz mi? Genelde ani FPS düşüşleri fandan CPU zorlanmasından oluyordu bende ama sizinki bir değişik.
Driver'ların hepsi güncel, sistem yeni, ayriyetten cpu'ya undervolt yaptım perfonmansa etki etmiyor zaten. Isi değerleri ekran kartı için oyunda 70 dereceyi geçmiyor, işlemcide aynı o şekilde. Az önce aida64 ile test sadece gpu test ettim, donup duruyor sürekli, MSİ Kombustor ile test ediyorum, msi-01'de sabit 22fps, başka seçeneklerde 60fps üstü alıyorum. Sizin önerebileceğiniz stres test var mı acaba?
 
Bak kanka isterse piyasanın en iyi sistemi sende olsun bu GTA 4 kadar rezalet bir oyun deneyimi yaşayamazsın. Updateleri yetersiz, görüntü kalitesini tam yansıtmaz değişik bir oyun. Ama en son güncellemelerle oynanır hale geldi o ayrı tabi.
Sormayın, grafikleri en yükseğe alıyorum, yollar oyundan kayboluyor, grafiği düsürünce tekrardan yollar geri geliyor. Ayarlardan ram bile 600MB gözüküyor o derece vasat.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı