Çözüldü GTX 1650 Ti kartta DirectX12 Ultimate çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Toprak124

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 10300H CPU
Nvidia Geforce GTX 1650Ti
2x 8GB DDR4 (16GB)
Kubuntu 25.10 | Windows 11 IoT LTSC 2024
Meslek
Öğrenci
Selamlar, Windows 10 kullanıyorum, ekran kartım NVIDIA GeForce GTX1650 Ti şu an oyun için DirectX 9, 11, 12 kullanıyorum ve 12 Ultimate yüklemek istiyorum. Ekran kartımda çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sebeple mesh shader içeren veya içerek hiçbir oyun da resmi destek olmayacak 30 FPS altında her zaman bir performansa sahip olacaksın.

Örneğin; Alan Wake II DirectX 12_2 Ultimate kullanıyor ve bu oyunda RTX altı performans berbat ötesidir.

Kartın performansı düşük olabilir ancak Mesh Shading ve DX12 Ultimate farklı şeyler. 16XX serisi Mesh Shading destekliyor. RTX altı derken de neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ancak mesajınız yanlış bilgi barındırıyor.

Yukarıdaki mesajda yanlış olan tek şey mesh shader içermediği bilgisiydi. RTX ibaresinin kullanmamın sebebi de NVIDIA kanadında RTX model ekran kartı dışındaki tüm modeller DirectX 12_2 Ultimate desteği yok. AMD kanadında ise RX 6XXX serisi desekte aslında literatürde RX 6600 ve üstü ekran kartlarında bu özelliği adamakıllı kullanılabilecektir. Mesh shading ile DX12 Ultimate tamamen farklı şeyler değil. DX12 Ultimate'in en can alıcı özelliği zaten mesh Shading'dir. Başka özellikleri de var fakat en can alıcı özelliği budur ve bunun temellerini de AMD primitive shading ile atmıştır ama NVIDIA mesh shader geliştirmiş ve Microsoft'ta bunu daha da ileriye taşıyıp DirectX özelliği olarak sunmuştur. Primitive Shading Vega serisinden bu yana olana ama asla AMD'nin stabil olarak sunamadığı bir özelliktir. Sonrasında AMD RDNA2 mimarisiyle mesh shader özelliğini ekran kartlarına eklemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…