GTX 1650 Ti laptopta 2K monitör sorun yaratır mı?

Bütçe
6000
Hah demek istediğim bu işte. Arasında fark var. Sen bana sonuçta aynı pikseli gösteriyor dediğin için böyle dedim. Senin gözüne belki çok çarpmıyor olabilir ama ben daha yakın zamanda 1080p bir monitörden 1440p'ye geçiş yaptığım için Youtube videolarındaki kaliteler arasındaki ya da Netflix üzerinden izlediğim dizi/filmler arasındaki farkı çok bariz anlayabiliyorum. Tabi film/dizi açısından dümdüz YT videosu kadar kötü durmuyor ama 1080p monitörde çok daha iyi duruyor 1080p görüntü. Oyunlar açısındansa hele hiç denenmemesi gerek bence.

1440p monitör alınmasını gerektirecek düzeyde değil demişsin de tek işi film/dizi olacak insan niye gidip 1440p monitör alsın yani bir mantığı yok bunun. Hani oyunları 1440p oynayacak olsa dizi/film için 1080p monitördeki alacağı netlikten belki feragat edilebilir ki ben de o şekilde kullanıyorum ama sadece dizi/film için 1440p niye alınsın?

Rica ederim, kişiden kişiye değişiyor ama nihayetinde fark var onu kastediyorum. Benim için Youtube videolarında büyük bir fark var görüntü kalitesi olarak 1080p'nin, dizi/filmlerde daha iyi çekim dolayısıyla mı bilmiyorum ama ortalama bir fark var, oyunlarda ise 1440p monitörümde 1080p direkt çamur.

Oyun için ileride masaüstü sistem alacakmış ondan şimdiden 2K alması bence daha iyi olur. İleride tekrar monitör masrafı çıkmasın fiyatlar gitgide artıyor

Oyun için ileride masaüstü sistem alacakmış ondan şimdiden 2K alması bence daha iyi olur. İleride tekrar monitör masrafı çıkmasın fiyatlar gitgide artıyor

Evet eskiden 70TL'ye taşınabilir 1TB HDD olurdu işimize yaramaz diye almazdık.

Evet hocam doğru diyorsunuz. Sonrasında iade falan uğraşacağıma 27 inch almaya karar verdim.
Aynen dostum şimdi kötü bir monitör alıp ilerde sistem dizerken bunu satmakla uğraşacağıma almışken 2k alayım diyorum.
Bakım yapıverin laptopa termal macun falan.
Bakımdan yeni geliyor dostum ısınma sorunu falan da vardı Abra'da bakımla düzelir diye umuyorum.
Siz deyince fark ettim aslında doğru söylüyorsunuz. Günümüzde hala büyük çoğunluk 1080P. Hatta neredeyse her şey 1080p 2k almaktan vazgeçmeyi düşünüyorum ama 27 inch'te 1080p film izlemek çok bozmaz herhalde. Yakın durmayacağım monitöre.
Çok teşekkürler dostum. Çok anlamadığımdan soruyorum 4k film veya maç falan izlerken 2k monitörde yine de 1080p filmlere göre daha kaliteli izleme imkanım olur değil mi?
Hocam dediklerinize katılıyorum. İşte " almışken 2k al " düşüncesi beni tereddütte bırakıyor ya. İlerleyen senelerde 2k veya 4k daha da yaygınlaşacak. Almışken 2k alayım mı ne dersiniz? Yoksa hala internetteki videoların vb. çoğu 1080p. Ayrıca oyunlarda görsel şölenden ziyade netliği daha çok seviyorum hocam. Misal fps oyunlarında aksiyon hareketlerinde vb. görsel güzelliklerden ziyade çözünürlük, netlik daha önemli benim için. O yüzden oyunlarda gerekirse tüm ayarları low yapıp 2k çözünürlükte oynamamı tavsiye eder misiniz peki?

Eğer ileride 2K kaldırabilecek bir sistem alırım diyorsan alabilirsin 2K monitör. Netlik konusu da da netliği evet çözünürlük de çok etkiliyor ama yine de 2K Low - 1080p high'a göre daha kötü gözükecektir genel olarak. İlerleyen senelerde 2K-4K'nın yaygınlaşacağını sanmıyorum, YouTube üzerinde belli içerik üreticileri zaten 1440p yükleme yapıyorlar ama ufak çaplı kanallarda hep 1080p max. oluyor genelde. Film/dizi sektöründe ise 1440p bulmak çok zor. 4K bulabilirsin çünkü FHD 1920x1080, UHD 3840x2160. Aralarında korelasyon var. Yalnız 1440p aradan kafa uzatan istenmeyen eleman gibi. Asıl alanı oyun için bence.

Bir de şu var 1650-1650Ti yeni oyunlarda 1080p low'da bile zorlanıyor, 2K Low zor. FSR açacaksın anca ki o da nasıl gözükür bilinmez. Kısacası bence bir otur oynadığın oyunlara bak, ondan sonra benchmarkları incele, ileride 1440p için PC alır mıyım diye düşün taşın ona göre al. Oyunlarda 1440p cidden çok güzel duruyor çünkü.

"Çok teşekkürler dostum. Çok anlamadığımdan soruyorum 4k film veya maç falan izlerken 2k monitörde yine de 1080p filmlere göre daha kaliteli izleme imkanım olur değil mi"
Senin ekran çözünürlüğün görsel kaynaktaki içeriğin çözünürlüğünün artmasını sağlamaz. Yani 1080p kalitede bir video izliyorsan sen bunu 16K ekranda da izlesen 1080p kalitesinde görürsün.

Sıkıntı oluyor bizzat denedim. 1080p bizim kart için en ideal çözünürlük.

Monster laptopa illa Monster monitör almana gerek yok daha kaliteli ekipman üreten şirketler var Monster 10 yıldır bilgisayar uretiyor ama toplasan 2 3 yıldır ekipman üretiyor daha tecrübeli köklü firmaları tercih etmenizi öneririm bir de 2K değil 4K olsa bile günlük kullanımda sıkıntı yaratmaz ancka is oyuna gelince o kartı 2K da perisan olur.

Alın hocam monitörü, bir de ileride 4060/4070 sistem dizerseniz tadından yenmez.

Hocam oyun oynamadığın sürece 4K al istersen ki bazı oyunları da 2K'da oynayabilirsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…