GTX 1650 Ti laptopta 2K monitör sorun yaratır mı?

Bütçe
6000

tgrlylmz7

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte D3sh 550M
Gainward Ghost 3060 Ti
Ryzen 5 5600
Thermaltake s200 Psu
Günlük kullanım amacıyla (dizi, film vb.) 1650 Ti ekran kartlı Monster laptopuma 2K monitör alacağım. (ASUS veya Monster marka)
Oyun için zaten 2K açmayı düşünmüyorum hatta açamam FPS çok düşer ekran kartım yüksek değil. Ancak ilerleyen dönemlerde bir masaüstü sistem dizmeyi düşünüyorum. En azından şimdilik monitörü alıp laptop ile kullanayım bir süre diyorum. Oyun haricinde film için vb. 2K olması laptopa fazla zorlar mı bu konuda hiç bilgim yok o yüzden sormak istedim. İdareten olsun diye şimdi 1080p monitör alıp masaüstü sistem dizerken tekrar 2K monitör alacağıma şimdiden alayım diyorum.

Ayrıca monitör tercihimi 32 inch olarak kullanırsam zamanla alışabilir miyim yoksa çok zorlar mı? Bulunduğum ilde şu an için monitör bakabileceğim bir mağaza vb. yok o yüzden soruyorum. Monitöre 80 cm mesafede kullanacağım 32 inch fazla büyük gelir mi? Çünkü aynı monitörün 2K 27 inch olanı yok maalesef. Aynı fiyata 27 inch olsa dahi onu alacaktım. (Monster Aryond 1.2)

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım amacıyla (dizi, film vb.) 1650 Ti ekran kartlı Monster laptopuma 2K monitör alacağım. (ASUS veya Monster marka)
Oyun için zaten 2K açmayı düşünmüyorum hatta açamam FPS çok düşer ekran kartım yüksek değil. Ancak ilerleyen dönemlerde bir masaüstü sistem dizmeyi düşünüyorum. En azından şimdilik monitörü alıp laptop ile kullanayım bir süre diyorum. Oyun haricinde film için vb. 2K olması laptopa fazla zorlar mı bu konuda hiç bilgim yok o yüzden sormak istedim. İdareten olsun diye şimdi 1080p monitör alıp masaüstü sistem dizerken tekrar 2K monitör alacağıma şimdiden alayım diyorum.

Ayrıca monitör tercihimi 32 inch olarak kullanırsam zamanla alışabilir miyim yoksa çok zorlar mı? Bulunduğum ilde şu an için monitör bakabileceğim bir mağaza vb. yok o yüzden soruyorum. Monitöre 80 cm mesafede kullanacağım 32 inch fazla büyük gelir mi? Çünkü aynı monitörün 2K 27 inch olanı yok maalesef. Aynı fiyata 27 inch olsa dahi onu alacaktım. (Monster Aryond 1.2)

Aman reis, yakın zamanda laptopa da el atsan hiç fena olmaz...

Normal gündelik kullanım ve e-spor oyunlarını 2K çözünürlükte 1650 Ti laptop kaldırır sıkıntı olmaz zorlanmada olmayacaktır. Fakat Monster monitör almanı önermem.
Teşekkürler. Hocam birçok hususta Asus ağır basıyor gibi ancak iade sürecidir müşteri memnuniyetidir bu korkutuyor. Monsterda iade etmek vb. çok basit malum. Yoksa düz ips ekran istiyorum 27 inch de çok ideal Asus alır geçerim.
Sıkıntı olmuyor efendim.
Teşekkürler.
Aman reis, yakın zamanda laptopa da el atsan hiç fena olmaz...
Durumları az daha düzeltirsek inşallah hazır bir sistem çekeceğim. Laptopu çok hırpaladık hocam 2.5 senede günde ortalama 8-10 saat yorduk. Artık rolantiye çekeyim diyorum yoksa dayanmayacak. 2 laptop harcadım bu şekilde :D

2K da dizi film izler üstüne bazı oyunları da oynarsın. Ayrıca 32" 1080p için çok büyük fakat 2K için normal. Ama yine de 24" veya 27" 2K monitördeki piksel kalitesi gibi olmayabilir. 32" oyunlarla aran çok iyiyse biraz sıkıntı olabilir. Ben de 32" almayı düşünüyordum araştırmalarım sonucunda vazgeçtim.

Monster Aryond A32 v1.2 (2k 32inch) kullanıyorum bunun öncesinde Acer'in 27 inchlik bir monitörünü kullandım Monster'a 1 aydan kısa süre önce geçtim ilk 18.5'dan 27'e geçtim çok büyük geldi alışabilir miyim diye düşündüm başta çok büyük geldi ama 1 2 güne alıştım daha sonra Monster 32'ye geçiş yaptım ona da geçince alışamam diye düşündüm başta tamamen odaklanamıyordum şu an bu da normal geliyor alıştım kısacası monitörden de memnunum Monster tercih edebilirsiniz bence.

Monitör için en fazla büyüklük 4K olmadığı sürece en fazla 27" olmalıdır. Hatta 1080p'ise 24" geçilmemeli. 2K sorun yaratmaz gerekirse oyunlarda 1080p yaparsınız ama en azından film falan izlerken çok keyif verir. Bir yandan ileriye dönük bir yatırım yapmış olacaksınız tavsiyem almanız yönünde.

Teşekkürler. Hocam birçok hususta ASUS ağır basıyor gibi ancak iade sürecidir müşteri memnuniyetidir bu korkutuyor. Monster'da iade etmek vb. çok basit malum. Yoksa düz IPS ekran istiyorum 27 inch de çok ideal ASUS alır geçerim.

Teşekkürler.

Durumları az daha düzeltirsek inşallah hazır bir sistem çekeceğim. Laptopu çok hırpaladık hocam 2.5 senede günde ortalama 8-10 saat yorduk. Artık rolantiye çekeyim diyorum yoksa dayanmayacak. 2 laptop harcadım bu şekilde :D

Bakım yapıverin laptopa termal macun falan.

Günlük kullanım, özellikle de dizi/film amacıyla 1440p bir monitör almak mantıklı değil. Dizi ve filmlerin ekseriyeti 1080p olduğu için 1440p monitörde 1080p monitöre kıyasla bu tarz içerikler daha kötü görünecektir/görünüyor. Youtube videolarında dahi her videoda 1440p bulamıyorsunuz ama 1080p daha yaygın. Sırf dediğiniz amaç için alınacaksa 1080p monitör alınmalı.

32" 1440p için fazla büyük, hakkı 27" bana kalırsa. 1080p için de 24" çok daha iyi olur 27"dense.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı