GTX 1650 Valorant'ta düşük ekran kartı kullanımı

emir çetin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ilk önce sistemimi yazayım.

İşlemci: i5 10300H.
Ekran kartı: GTX 1650.
RAM: 8+8 16 GB 2933 MHz
M.2 SSD.

Sistemim bu Valorant'ta 200 FPS'lerde alıyordum ve ekran kartım %70'lerde kullanılıyordu zaten 120Hz olduğu için bu bana yetiyordu. Maalesef talihsiz bir olaydan ötürü format atmak zorunda kaldım. Formattan sonra tüm FPS ayarlarını yapmama rağmen FPS 150'lerde kaldı. Fakat sorunum FPS değil sorunum ekran kartı %30'larda kullanılıyor. Bunun çözümünü rica ediyorum teşekkürler.

Oyunun grafik ayarlarını arttırmayı denedin mi? Arttırırsan ekran kartının kullanımı artar ve işlemciye binen yük azalır. Böylelikle belki FPS artabilir.

Oyunun grafik ayarlarını arttırmayı denedin mi? Arttırırsan ekran kartının kullanımı artar ve işlemciye binen yük azalır. Böylelikle belki FPS artabilir.

Grafikleri en düşük de oynuyorum performans açısından. İşlemci demişken %90 civarında işlemci kullanıyor oyun. Dediğini deneyeceğim. Bakalım. Benim düşüncem ekran kartının kullanımı artabilir fakar FPS artmaz diye düşünüyorum grafikler yoğunlaştıkça. Ama deneyelim bakalım ne olacak.

Windows oyun modunu aktifleştirin.

Aramaya grafik ayarları yazın, açılan pencerede tiki açık konuma, getirin ve aşağıdan göz at seçeneğine tıklatıp oynadığınız oyunların .exe dosyalarını dosya konumundan ekleyip, eklediğiniz oyunun üzerine tıklatıp, seçenekleri yüksek performans konumuna getirin.

Başlangıç uygulamalarını optimize edin, kullanmadığınız gereksiz yere sistemi yoran uygulamaları kapatın.

Güç ve uyku ayarlarına girip, ek güç ayarlarından yüksek performans seçeneğini seçin.

NVIDIA denetim masasında Surround PhysX ayarında ekran kartınızı seçin.

Ekran kartınızın, yüksek performansta çalışmasını sağlayacak optimizasyonları yapın ve kaydedin.

Windows oyun modunu aktifleştirin.

Aramaya grafik ayarları yazın, açılan pencerede tiki açık konuma, getirin ve aşağıdan göz at seçeneğine tıklatıp oynadığınız oyunların .exe dosyalarını dosya konumundan ekleyip, eklediğiniz oyunun üzerine tıklatıp, seçenekleri yüksek performans konumuna getirin.

Başlangıç uygulamalarını optimize edin, kullanmadığınız gereksiz yere sistemi yoran uygulamaları kapatın.

Güç ve uyku ayarlarına girip, ek güç ayarlarından yüksek performans seçeneğini seçin.

NVIDIA denetim masasında Surround PhysX ayarında ekran kartınızı seçin.

Ekran kartınızın, yüksek performansta çalışmasını sağlayacak optimizasyonları yapın ve kaydedin.

Bütün bunları yaptığımı söylemiştim hocam zaten konuda. Ama bir sorum ekran kartının yüksek performansta çalışmasını sağlamak derken Denetim Masası ayarlarının nasıl olacağını söyleyebilir misiniz?

1634138769554.png

Physx Yapılandırması ayarlarında ekran kartınızı seçip uygulayın.

Eki Görüntüle 1188449

PhysX yapılandırması ayarlarında ekran kartınızı seçip uygulayın.

Hepsini yaptım hocam. Zaten sorunum da çözüldü. Düşük grafikler kartı zorlamadığı için tam kullanım olmuyor ayarları yükselttiğim zaman %90'lara çıktı kullanım.
@emir çetin.

Eki Görüntüle 1188449

PhysX yapılandırması ayarlarında ekran kartınızı seçip uygulayın.

Windows 11'iniz de güzelmiş hocam. Bende yükseltmiştim 2 gün önce. Bir sorun oluştu sistem çöktü. Bende Windows 10'a geri döndüm ama hayırlı olur size inşallah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı