i3 10100F, 3100'den daha güçlü olup daha ucuzdur. İntel'de ram frekansı Ryzen'da olduğu kadar fark etmiyor, merak etme. Mesela i5 10400F 2666Mhz ile Ryzen 5 3600'ü geçiyor.
İlerde iyi bir performans artışı istiyorsanız Ryzen 5000 serisine bakacaksınızdır, şahsen alacağınız giriş seviye B450 kartları ile tam verim alabileceğinizi sanmıyorum. Büyük ihtimalle her türlü anakartı değiştirmek isteyeceksinizdir bu durumda.
Ryzen 5 3600'e geçmeyi planlıyorsanız da oyunlarda ödediğiniz paraya değecek bir performans artışı olmayacaktır ( oyuna bağlı 30 - 10 FPS arası farkı var), tabii render/yayın işlerine girişmeyecekseniz.
Bu arada soket ömrü iki tarafta da aynı, ona bakarak almayın yani.
Dostum ben desteklemez demedim, tam veriminde kullanabileceğini sanmadığımı söyledim. Düzgün okudun mu?Bütün firmalar Agesa 1.1.0.0 destekli BIOS'a sahip B450 anakartlarında 5000 serisi CPU'lar için çalışmalarını sürdürüyor. Hatta Gigabyte B450M S2H CPU destek sayfasında 5900X ve 5950X işlemcileri , F60c ve F60e BIOS sürümleri ile desteklediğini görebilirsiniz.
B450M S2H (Rev. 1.x) | Anakart | GIGABYTE
GIGABYTE Oyun LAN ve Bant Genişliği Yönetimi, PCIe Jen3 x4 M.2, 7 renk RGB LED Şeritler ve Anti-Kükürt Direnç Tasarımı ile AMD B450 Ultra Durable Anakart Supports AMD Ryzen™ 5000 series / Ryzen™ 5000 G-Series/ 3rd Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™/ 1st Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega...www.gigabyte.com.tr
Dostum ben desteklemez demedim, tam veriminde kullanabileceğini sanmadığımı söyledim. Düzgün okudun mu?
4200 bandını aşmamayı planlıyorum, fazla oyun oynamıyorum oynadıklarım da orta segment o yüzden yeterli olur diye düşündüm.
Dostum bununla alakası yok dediğim şeyin. Daha az performans alır, verimsiz olur veya uyumlu olmaz demiyorum. Ben sıcaklık değerleri pek sağlıklı olmayacaktır anlamında ''verimsiz'' demiştim. 65W TDP olan bir işlemci tamam da öyle kolay kolay altından kalkamaz o anakart. Stok fanla özellikle.Siz de biraz araştırma yaparsanız. Agesa 1.1.0.0 sayesinde verim problemi olmayacağına dair yapılan açıklamalara ulaşabilirsiniz.
Dostum bununla alakası yok dediğim şeyin. Daha az performans alır, verimsiz olur veya uyumlu olmaz demiyorum. Ben sıcaklık değerleri pek sağlıklı olmayacaktır anlamında "verimsiz" demiştim. 65W TDP olan bir işlemci tamam da öyle kolay kolay altından kalkamaz o anakart. Stok fanla özellikle.
Hem 5600X gibi bir işlemciye yükseltecek bir kişi tüm sistemi yükseltir, sonuçta 1650 Super'la kullanılması çok kısıtlar/para israfı olur.
Belirtmeyi unuttum şimdi ekleyeyim, overclock yapmayı düşünmüyorum ve temiz 3-4 sene kullanımdan sonra gerekirse işlemcimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bu şartlar altında daha ucuz bir anakart seçmek mümkün mü?Hazır sistem olarak:
Pollux 3T-10 - Game Garaj
Intel işlemcili ve güçlü ekran kartı modeline sahip Pollux 3T-10 masaüstü oyuncu bilgisayarı en uygun fiyat ve taksit seçeneğiyle GameGaraj'dawww.gamegaraj.com
SSD Samsung Evo 250GB ile değiştirilerek alınabilir veya bütçe yeterse ram ikilenerek.
Ayrı ayrı:
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com
Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.033,79 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 1.999,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Deep Cool MATREXX 30 Mini Tower Kasa Siyah PSU YOK - Ucuzbudur
En ucuz Deep Cool MATREXX 30 Mini Tower Kasa Siyah PSU YOK fiyatını ve özelliklerini Ucuzbudur.com da incele ve en uygun fiyat garantisi ile hemen satın al !www.ucuzbudur.com
FSP Hydro K 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz FSP Hydro K 500W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! FSP Hydro K 500W Power Supply özelliklerini incele, 1.194,89 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.www.n11.com
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Zaten attığım en ucuz anakartlardan biri. Hem attığım işlemcinin çarpan kilidi açık değil ve açık olsa bile Z490 anakart alınmadığı sürece yapamazsınız.Belirtmeyi unuttum şimdi ekleyeyim, overclock yapmayı düşünmüyorum ve temiz 3-4 sene kullanımdan sonra gerekirse işlemcimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bu şartlar altında daha ucuz bir anakart seçmek mümkün mü?
Hazır sistem olarak:
Pollux 3T-10 - Game Garaj
Intel işlemcili ve güçlü ekran kartı modeline sahip Pollux 3T-10 masaüstü oyuncu bilgisayarı en uygun fiyat ve taksit seçeneğiyle GameGaraj'dawww.gamegaraj.com
SSD Samsung Evo 250GB ile değiştirilerek alınabilir veya bütçe yeterse RAM ikilenerek.
Ayrı ayrı:
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com
Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.033,79 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 1.999,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Deep Cool MATREXX 30 Mini Tower Kasa Siyah PSU YOK - Ucuzbudur
En ucuz Deep Cool MATREXX 30 Mini Tower Kasa Siyah PSU YOK fiyatını ve özelliklerini Ucuzbudur.com da incele ve en uygun fiyat garantisi ile hemen satın al !www.ucuzbudur.com
FSP Hydro K 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz FSP Hydro K 500W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! FSP Hydro K 500W Power Supply özelliklerini incele, 1.194,89 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Patriot Burst PBU240GS25SSDR 2.5” 240 GB SATA 3 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.www.n11.com
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Dostum düz 1650 alma diyorum, aralarında oyuna bağlı olarak 30 - 20 FPS farkı var. 200 - 300 TL kısmana hiç değmez. Alabiliyorken en iyisini almak en doğrusu.10100F-1650 gameplay videolarını izledim ve Super'e gerek duymadığımı fark ettim, fiyat benim için ne kadar düşük olursa o kadar iyi.
Eder, sonrasında işlemci yükseltebilirsiniz de değer mi tartışılır. Mesela 10400F/10600 koyulabilir.Tamam, bu gerçekten son sorum, önerdiğiniz GameGaraj hazır sistemin işlemci ve anakartı beni 4-5 sene idare eder mi, sonrasında işlemci yükseltmeme imkan tanır mı?