GTX 1650 ve i5 11320H sistemde düşük CPU ve GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Umut Oymanlı

Hectopat
RAM
8 GB Samsung RAM
SSD veya HDD modeli
500GB Samsung SSD
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Lenovo
İşlemci
i5 11320H
Arkadaşlara herkese merhaba,
Yeni almış olduğum ve üzerinde Windows 11 SL kurulu olan laptopumu UEFI disk hazırlayarak Windows 10 Pro sürümünü kurdum ve ardın driverlarını yükledim.
Sistemin genel özellikleri;
i5 11320H işlemci.
GTX 1650 ekran kartı.
8 GB RAM.
500GB SSD.
Oyun olarak World of Warcraft oynuyorum ve aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi en düşük ayarlarda bile kötü bir FPS aldığımı düşünüyorum. Aynı zamanda GPU ve CPU tükketiminin az olduğunu sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşündüm,

1688295124784.png

Kaldı ki render scale en düşüğe çeksem bile hiçbir değişiklik olmuyor resmi aşağıda;

1688295205539.png

Sistemde kurulum sonrası güç planları yoktu, kendim ekledim ve yüksek performans olarak ayarladım. NVIDIA geforece sürücülerim yüklü.

Arkadaşlara herkese merhaba,
Yeni almış olduğum ve üzerinde Windows 11 SL kurulu olan laptopumu UEFI disk hazırlayarak Windows 10 Pro sürümünü kurdum ve ardın driverlarını yükledim.
Sistemin genel özellikleri;
i5 11320H işlemci.
GTX 1650 ekran kartı.
8 GB RAM.
500GB SSD.
Oyun olarak World of Warcraft oynuyorum ve aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi en düşük ayarlarda bile kötü bir FPS aldığımı düşünüyorum. Aynı zamanda GPU ve CPU tükketiminin az olduğunu sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşündüm,

Eki Görüntüle 1844203

Kaldı ki render scale en düşüğe çeksem bile hiçbir değişiklik olmuyor resmi aşağıda;

Eki Görüntüle 1844204

Sistemde kurulum sonrası güç planları yoktu, kendim ekledim ve yüksek performans olarak ayarladım. NVIDIA geforece sürücülerim yüklü.
Bir 8gb daha ram alabilirsin o zaman artabilir.

@Hockenheim Selamlar hocam, yani 32 gb alıyım artıcaksa 2x16 alıp ama sorunun Ram eksikliğindenmi olduğunu düşünüyorsunuz? Ne kadar artar Ram alırsam fps sizce?
Çift kanal 8+8 ram yaparsanız büyük performans artışı olur zaten. Sorun ram düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir o yüzden hem uzun vade içinde yanına 1 8 daha eklemek her türlü en mantıklı hareket olur.

Çift kanal 8+8 ram yaparsanız büyük performans artışı olur zaten. Sorun ram düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir o yüzden hem uzun vade içinde yanına 1 8 daha eklemek her türlü en mantıklı hareket olur.
Peki Cpu ve Gpu'nun yüzde olarak bu kadar düşük kullanılması normal mi ?
Sistemde eksik başka bişey olabilirmi diye şüpeleniyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı