GTX 1650'li laptop'a Linux uyumlu mu?

nikolasteslas

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Windows 11'in RAM yemesine artık katlanamıyorum ve Linux'a geçmek istiyorum, hangi Linux dağıtımı seçeceğim konusunda pek fikrim yok ancak şunu belirtmeliyim ki kullandığım Monster laptop 3 yıl önce alındı, 1650 RTX ekran kartı ve 16 GB RAM ile geliyor, cihaz bilgilerini yazdığıma göre asıl soruma gelelim, ben bu cihaza Linux kurduktan sonra fanları ve klavye ışıklarını vs kontrol edebilecek miyim?

Sorun hakkında tam bilgim yok fakat gereksiz windows servislerini kapatarak da rahatlatabilirsin bilgisayarı, uygulama var.

Arkadaşlar merhaba, Windows 11'in RAM yemesine artık katlanamıyorum ve Linux'a geçmek istiyorum, hangi Linux dağıtımı seçeceğim konusunda pek fikrim yok ancak şunu belirtmeliyim ki kullandığım Monster laptop 3 yıl önce alındı, 1650 RTX ekran kartı ve 16 GB RAM ile geliyor, cihaz bilgilerini yazdığıma göre asıl soruma gelelim, ben bu cihaza Linux kurduktan sonra fanları ve klavye ışıklarını vs kontrol edebilecek miyim?

Windows 11 LTSC kullan istersen, ya da gereksiz hizmetleri kapat. Zaten Windows 11 24H2 geldiğinde kullanım değerleri azalacaktır.

Monster cihazlarda fanlar için bir çözüm var mı bilmiyorum. Kendi donanımım klavye kısayolu ile ayarlamaya izin veriyor. Monster kullanmıyorum.
Klavye ve mouse ışığı Linux'ta kontrol edilebilir. OpenRGB bunu sağlıyor. Sadece OpenRGB değil modern masaüstü ortamları bunun için kontrol yeteneğine sahip.
Sürücüler konusunda sorun yaşamanız çok düşük bir ihtimal. Linux'ta sürücüler kernel ile beraber yüklü gelir. Sadece NVIDIA sürücüsünü kurarak sürücü safhasını atlatabilirsin çok büyük ihtimal.

En iyi kontrolü Linux kurulum USB'si oluşturup açılan canlı ortamda test etmen en iyisi olur her zaman.

Ayrıca buna bakabilirsin.
Oyun desteğini kontrol etmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster cihazlarda fanlar için bir çözüm var mı bilmiyorum. Kendi donanımım klavye kısayolu ile ayarlamaya izin veriyor. Monster kullanmıyorum.
Klavye ve mouse ışığı Linux'ta kontrol edilebilir. OpenRGB bunu sağlıyor. Sadece openrgb değil modern masaüstü ortamları bunun için kontrol yeteneğine sahip.
Sürücüler konusunda sorun yaşamanız çok düşük bir ihtimal Linux'ta sürücüler kernel ile beraber yüklü gelir. Sadece NVIDIA sürücüsü safasını atlatabilirsin çok büyük ihtimal.

En iyi kontrolü Linux kurulum USB'si oluşturup açılan canlı ortamda test etmen en iyisi olur her zaman.

Ayrıca buna bakabilirsin.
Oyun desteğini kontrol etmek için.

Kardeşim çok teşekkür ederim.

Neden uyumlu olmasın @779221 istediğiniz şeyleri detaylı göstermiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı