Çözüldü GTX 1650M 2 monitörle performans düşer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Solo Synnz

Hectopat
144Hz 24 inçlik bir monitör almayı düşünüyorum fakat o ekran kartıyla performans kaybı yaşarsın diye bir duyum aldım. 2. monitör performansa etki eder mi?

Çözüm
Performans kaybından ziyade laptop panelini kaparsanız Optimus'u bypass etmiş olursunuz ve performans kazanımı sağlayabilirsiniz eğer görüntü çıkış portu direkt 1650'ye bağlı ise. MUX Switch gibi iGPU kapanır. Eğer 1650 üstüne bir çıkış yok iGPU üstünden aktarılır yine. Çift kullanımda da pek sorun olmaz.
Performans kaybından ziyade laptop panelini kaparsanız Optimus'u bypass etmiş olursunuz ve performans kazanımı sağlayabilirsiniz eğer görüntü çıkış portu direkt 1650'ye bağlı ise. MUX Switch gibi iGPU kapanır. Eğer 1650 üstüne bir çıkış yok iGPU üstünden aktarılır yine. Çift kullanımda da pek sorun olmaz.

Çözüm
Performans kaybından ziyade laptop panelini kaparsanız Optimus'u bypass etmiş olursunuz ve performans kazanımı sağlayabilirsiniz eğer görüntü çıkış portu direkt 1650'ye bağlı ise. MUX Switch gibi iGPU kapanır. Çift kullanımda da pek sorun olmaz.

Nasıl bypass edebilirim hocam? Araştırdım fakat pek bir şey anlamadım.

Nasıl bypass edebilirim hocam? Araştırdım fakat pek bir şey anlamadım.

Monitöre bağlarsanız ve laptopun ekranını pasif duruma getirirseniz iGPU devre dışı kalır fakat direkt olarak 1650'nin görüntü verdiği çıkışa takmanız gerekli.

NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırması sekmesinin ekran görüntüsünü atar mısınız?

NVIDIA denetim masasında PhysX yapılandırması sekmesinin ekran görüntüsünü atar mısınız?
1685047813848.png

GTX 1050 laptop kullanıyorum, bu kısımdan sadece ikinci ekran seçip 2. bir monitöre geçtiğimde özellikle CPU gerektiren CS:GO, Valorant gibi oyunlarda FPS'de büyük bir artış mevcut. Normalde 100-150 ortalama FPS alırken monitöre bağlayınca 200-300FPS alıyorum CS:GO'da.

1685049244716.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı