Daha fazla  

- Meslek
 - Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)

Arkadaşlar selam, aslında bu benim için bir sorun teşkil etmiyor ama merak ettiriyor işte 
 Mesajları tek tek bir daha yazmayayım diye alıntı olarak bırakıyorum, merak ettiğim şey yazıyor orada.
GTX1650, 75W TDP'ye mi sahip? Ekran kartım neden ve nasıl kendi Boost frekansından daha yüksek frekanslara çıkabiliyor? Neden GPU-Z ve TechPowerUp bilgileri uyuşmuyor? Nasıl bulabiliriz bu kartın bilgilerini ya da ne olduğunu?

Bir şey fark ettim hocam, özellikle başka GTX1650 Mobile kullanan varsa bu konuya bakmalarını rica ediyorum.
Eki Görüntüle 1500740
Eklediğim resimdeki GPU-Z bilgilerinde Boost frekansı 1515MHz diye gösteriyor fakat MSI Afterburner'dan da görüleceği üzere gösterilen Boost frekansının da üstüne çıkarak 1785MHz Boost ve 6000MHz bellek frekansına çıkıyor. TechPowerUp'ta ise bu bilgileri gösteren bir GTX1650 Mobile bilgisi yok. Bu hangi GTX1650 oluyor şimdi?
@Artoria Pendragon
Hocam bu arada bir şey daha fark ettim, şimdi BIOS'taki bir ayarı değiştirdim ( Restore Overclocking default idi sanırsam adı) Dedim bir test yapayım CPU-Z'den. Eki Görüntüle 1501356
Aşağı indiğimde ekran kartı bilgileri kısmından TDP'nin 75W olduğunu gördüm. TechPowerUp'ta ise 50W gösteriyor. Eki Görüntüle 1501358
Farkın ondan kaynaklandığını falan bilmiyorum fakat 1785MHz konusu doğru. GPU-Z'nin sensör kısmı da kanıtladı. Eki Görüntüle 1501363
@Artoria Pendragon
GTX1650, 75W TDP'ye mi sahip? Ekran kartım neden ve nasıl kendi Boost frekansından daha yüksek frekanslara çıkabiliyor? Neden GPU-Z ve TechPowerUp bilgileri uyuşmuyor? Nasıl bulabiliriz bu kartın bilgilerini ya da ne olduğunu?