Çözüldü GTX 1650S Gigabyte M27F 144 Hz seçeneği görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengiz1258

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.
Birçok Hz sorunu olan arkadaşların eski konularına girdim ama çözüm bulamadım.

Az önce Gigabyte Gigabyte M27F monitörüm geldi ve kutu içerisinden çıkan DisplayPort ile ekran kartıma (GTX 1650 Super) bağladım. Windows ayarlarından ve NVIDIA Denetim Masası üzerinden sorunu diğer arkadaşlar gibi halledemedim. 60 Hz üzeri bir değer 144Hz olarak bir kere göründü ama daha görünmedi. Ekran kartını Studio driver'ı ile kullanıyorum ve an itibari ile güncel. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Monitör ile gelen kablo yerine HDMI ile dener misiniz?
Olmazsa monitörü güçten çekin. 10sn bekleyip geri güce takın.
OSD menüsü dediğim monitörün kendi iç menüsü ama öncelik yukarıdakiler.
DDU ile kalır ve temiz kurulum yap. Eski monitör profilleri kalmış olabilir.

Merhaba. DDU ile NVIDIA sürücülerini kaldırdım ve tekrardan yükledim. Fakat eskiden AMD bir ekran kartı takılıydı ve o da grafik bölümünde gözüküyordu. Sorun NVIDIA sürücülerini kaldırmama rağmen devam ediyor. Tekrardan DDU çalıştırıp AMD'yi kaldırmama gerekir mi?

Son olarak Recep hocamızın dediği gibi DDU ile kaldırıp temiz bir kurulum yapmanı öneririm.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. NVIDIA driverları kaldırıp tekrar kurmama rağmen sorun hala devam etmekte. Recep hocamıza yazdım bakalım sonuç ne olacak. (BEZDİM)

• Kasa arkasındaki DP kablosu ekran kartına tam oturuyor mu? Kasanın çıkıntısına denk gelmiyor değil mi?
  • Monitör OSD menüsünde DP standart ayarı var mı?
  • Monitör ile gelen kablo yerine HDMI ile dener misiniz?
  • PC'de Razer yazılımı var mı?

Son düzenleme:
  • Kasa arkasındaki DP kablosu ekran kartına tam oturuyor mu? Kasanın çıkıntısınıa denk gelmiyor değil mi?
  • Monitör OSD menüsünde DP standart ayarı var mı?
  • Monitör ile gelen kablo yerine HDMI ile dener misiniz?
  • PC'de Razer yazılımı var mı?

DP Kablosu çıkıntıdan dolayı tam oturmuyor.

osd_sc.png

-Buradaki ayarlarda 144 var seçiyorum. Ama uygulama kapatılıp açılınca veya yeniden başlat deddikten sonra tekrardan 60Hz oluyor.
-Razer yazılımının ne olduğunu bilmiyorum.
-DP Kablosuyla takılıyken bir ara NVIDIA Denetim Masası ve Windows görüntü ayarlarındayken 144 gördüm ve seçti. Bende anlamadım bir ara görünüp gitti :(.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ile gelen kablo yerine HDMI ile dener misiniz?
OSD menüsü dediğim monitörün kendi iç menüsü ama öncelik yukarıdakiler.
Şu an oldu. HDMI ile 144 seçeneği geldi. Görüntü DP ile kıyaslandığında bir tık cansız gibi. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Başka bir DP kablo ile denersiniz ya da dediğim Power Cycle işini yaparsınız.

Uygun bir DP bulmaya çalışacağım. İlk DP ile bağladığıma kıyasla bayağı bir görüntü kalite farkı var aslında. Tasarım ve modelleme ile uğraştığım için doğruluk benim için daha ön planda. Power Cycle işini bilmiyorum biraz teknoloji cahiliyim ama araştıracağım. Tekrardan teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı