GTX 1650S oyuna girildiğinde çift monitör kapanıyor

dumanefe

Femtopat
Katılım
1 Temmuz 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
  • A320-S2h anakart
  • GTX 1650 Super ekran kartı
  • Ryzen 5 1600 işlemci
  • 650W shakron 80+ PSU
  • 16 GB RAM

Kısaca durumdan ve yaptıklarımdan bahsedeyim. 1 hafta kadar önce oyuna girdiğimde iki monitörün de gittiğini kasanın çalışmaya devam ettiğini gördüm. Biraz araştırma yaptım. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yükledim. BIOS güncellemesi yaptım. Ekran kartı fanlarında sıkıntı yok. PSU 400W'lık eski bir PSU idi. 650W Sharkoon 80+ sıfır PSU aldım değiştirdim. GPU ve CPU macununu, kasa içi tozunu komple temizledim. Memtest86 ile RAM'leri test ettim sorun yok. OCCT ile ekran kartını ve CPU'yu test ettiğimde de kasa değil monitörler gidiyor. FurMark ile test ettiğimde ilk testimde 30dkyı geçti ben kapattım sıcaklıklarda herhangi bir sıkıntı yok ekran kartım 65 derece kadar anca çıkıyor ama ekranlar yine de gidiyor.

2 mönitör de dönüştürücü ile kasaya bağlı. Başka bir yerde gördüğümde dönüştürücüden kaynaklı olacağını söylemişler. 2. monitörü komple sökerek oyuna girdim bayağı oynadım sorun yoktu. Bugün girdiğimde tek monitörlede sorun almaya başladım oyundayken GPU sıcaklığı 60-63 arasında değişiyor. CPU'da da ısınma problemi yok. Denemediğim yöntem kalmadı. Monitörü dönüştürücü olmadan kullanma şansımda yok VGA HDMI dönüştürücü kullanıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu dönüştürücüye bir çözüm bulabilir miyim? Kalitelisi nasıl olmalı neye dikkat etmeliyim. VGA to HDMİ ve HDMİ to VGA diye aktif dönüştürücü oluyormuş. Tam olarak anlayamadım. Monitörde VGA girişi var. Ekran kartında HDMİ hangisini seçmeliyim?
 
Sorunun HDMI to VGA veya VGA to HDMI ile alakası olduğunu sanmıyorum. Daha önce bu olayı kendimde yapmak istedim notebook ekranı küçük geliyor diye halihazirda olan VGA girişli monitör ile. Dönüştürücü kutusunun ısınma sonucu görüntüyü kestiği sorunlarını okuyunca vazgeçmiştim. Kaliteli bir dönüştürücü belki bu sorundan kurtulmanızı sağlayabilir, belki.
 
Daha önceden bu monitörlerden birisini laptop ile kullanıyordum dönüştürücü sıkıntı çıkarmıyordu. Şimdi masaüstüne taktım. 1. monitörüme giden dönüştürücü de problem çıkarıyorum. Direkt digital girişi olan bir monitör almam gerekicek sanırım.
 
Monitörü değiştirdim. Dijital girişli bir monitöre geçtim gün itibarıyla, yeni aldığım monitörü DisplayPort ile bağladığım. Sorun yaşamamak için bulabileceğim en kaliteli kabloyu aldım (Paugge v1.4 VESA sertifikalı DP). 2. monitör yine aynı HDMI dönüştürücü ile bağlı şu anda. Hiçbir problem yok sorunu bu şekilde çözdüm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı