Çözüldü GTX 1650S sistem temizlendikten sonra monitöre ekran gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
30 Ekim 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
HyperX
Ekran kartı
GTX 1650 Super 4gb
Anakart
Gigabyte B450H
İşlemci
AMD Ryzen 5
Hocamlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 3 yıldır temizlemediğim kasamı sabah temizledim. Saç kurutma makinesi ve elektrikli süpürge kullandım. Kasa parçalarına da temas ettim temizlik yaparken. Sonra temizliği bitirdim, PC'yi açtım ve monitöre görüntü geldi. 20 saniye sonra gitti ve bir daha hiç gelmedi. Sonra kasayı açtım ve RAM'leri söktüm, tekrar taktım. Tekrar denedim, gene olmadı. Biraz daha oynadım kasayla, kabloları falan sok çıkar yaptım, gene olmadı. Biraz araştırdım, statik elektrik yüklenmiş olabileceğini keşfettim. Bilgisayarı 5-6 saat civarı beklettim, elektriğini atması için kablo takmadan güç tuşuna bastım, işe yaramadı. Herhalde gitmiştir diye düşündüm, kabloları taktım tekrar, olmadı. (Bu arada bütün kabloları doğru takıyorum.) En sonunda bıraktım, dışarıya çıktım. Tekrar geldiğimde bir kere daha denemek istedim. Bu sefer gene görüntü gelmedi ama farklı olarak kasada fanlar çalışırken yaklaşık 10 saniye aralıklı güç kaybı olup, 1 saniye sonra tekrar geri geliyordu. Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'leri cıkar, uclarını silgi ile sil ve CPU'ya uzak olan slota 1 tanesini takarak calıstır.
Hocamlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 3 yıldır temizlemediğim kasamı sabah temizledim. Saç kurutma makinesi ve elektrikli süpürge kullandım. Kasa parçalarına da temas ettim temizlik yaparken. Sonra temizliği bitirdim, PC'yi açtım ve monitöre görüntü geldi. 20 saniye sonra gitti ve bir daha hiç gelmedi. Sonra kasayı açtım ve RAM'leri söktüm, tekrar taktım. Tekrar denedim, gene olmadı. Biraz daha oynadım kasayla, kabloları falan sok çıkar yaptım, gene olmadı. Biraz araştırdım, statik elektrik yüklenmiş olabileceğini keşfettim. Bilgisayarı 5-6 saat civarı beklettim, elektriğini atması için kablo takmadan güç tuşuna bastım, işe yaramadı. Herhalde gitmiştir diye düşündüm, kabloları taktım tekrar, olmadı. (bu arada bütün kabloları doğru takıyorum.) En sonunda bıraktım, dışarıya çıktım. Tekrar geldiğimde bir kere daha denemek istedim. Bu sefer gene görüntü gelmedi ama farklı olarak kasada fanlar çalışırken yaklaşık 10 saniye aralıklı güç kaybı olup, 1 saniye sonra tekrar geri geliyordu. Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bana yardımcı olabilir misiniz?

Hocam keşke saç kurutma makinesi kullanmasaymışsınız. Basınçlı hava spreyleri var o iş için. Herhangi bir parçaya zarar gelmiş olma ihtimali yüksek. Arkadaşların dediğini yap.
 
Ilık ayarda çalıştırınca sorun olmuyor.

Ilık ayarda çalıştırmasına rağmen elinde parça kalan çok kişi tanıyorum. Saç kurutma makinesi her türlü bu iş için değil.
 
1.ihtimal burdaki güç bağlantısından oluyor olabilir kablosunu taktın mı? takılıysa bunu söküp çalıştırmayı sonrasında tekrar takıp çalıştırmayı dene.
2.ihtimal Sistemi temizlerken işlemcini söktün mü? Söktüysen RAM'ını tanımıyor olabilir sistem, Dual RAM kullanıyorsan sadece birini takarak çalıştırmayı dene çalışırsa diğer RAM'ı takmadan BIOS güncelleyip diğerini tak
10349013303346.jpg
 
RAM'leri cıkar, uclarını silgi ile sil ve CPU'ya uzak olan slota 1 tanesini takarak calıstır.

RAM'ler ile alakalı bir sorun var. Eski bilgisayarımda da olmuştu güç gelip gidiyordu. @GFYT hocamın dediğini yap.

1.ihtimal buradaki güç bağlantısından oluyor olabilir kablosunu taktın mı? Takılıysa bunu söküp çalıştırmayı sonrasında tekrar takıp çalıştırmayı dene.
2.ihtimal sistemi temizlerken işlemcini söktün mü? Söktüysen RAM'ını tanımıyor olabilir sistem, Dual RAM kullanıyorsan sadece birini takarak çalıştırmayı dene çalışırsa diğer RAM'ı takmadan BIOS güncelleyip diğerini tak.
Eki Görüntüle 2164453

Sağ olun hocamlar dediğinizi yaptım sorun RAM'lerdeymis sorun çözüldü.
 

Geri
Yukarı