GTX 1650S, Valorant düşük FPS

Öncelikle hayırlı geceler. Sistemimde düşük FPS sorunu yaşıyorum. Bu videoda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTX 1650'li sistem bile ölüm maçında benim FPS'imi katlar iken ben 85-90 FPS alıyorum. Ara sıra FPS droplara da maruz kalıyorum. 4 yıllık CS:GO hayatımda hiçbir zaman böyle bir sorun ile karşılaşmadım en düşük ayarlar 720P'de 200-250 arası geziyordu. Sorun ne olabilir? Driverlarım güncel, bu sistemi alalı 8 ay oldu. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Sistem:
Palit GTX 1650 Super.
i3-10100F
8 GB 3000MHz DDR4 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence @eyre 'nin söylediği gibi optimizasyon sorunu valorantta son güncellemelerle daha da arttı.Sisteminin yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

Ben başka bir oyunda aynı sorunu yaşıyordum tamamen kaldırıp tekrar yükleyince düzelmişti. Deneme şansınız var mı? RAM falan değil bence sorun çünkü o kadar FPS düşüreceğini zannetmiyorum.

Arkadaşlar videoda da 8 GB RAM kullanılıyor. Hatta yeni fark ediyorum bu arkadaş aynı ayarlar ile rekabetçi maçta 200 FPS alırken ben 120 alıyorum sebebi tam olarak ne olabilir acaba?
Bu arada o adam OC yapmış olabilir mi?

Bir de işlemciniz Throttling'e uğruyor olabilir mi? Bir tür kısma olabilir. BD PROCHOT, Thermal gibi. Sıcaklıklar ne durumda? Normalde bunu sormazdım ama yine de bir sorayım dedim. Muhtemelen bundan değildir ama.

İşlemci valorant sırasında ortalama 60-65, ekran kartı ise 70-75 derece arasında hocam.

İşlemci valorant sırasında ortalama 60-65, ekran kartı ise 70-75 derece arasında hocam.
Emin olmak için bir önerim var. Hızlıca durumu görüntülemek adına. ThrottleStop yükleyin. Program açıldıktan hemen sonra alta alma tuşuna basın. Görev çubuğundaki simgeler kısmına gitmiş olacak. Siz de o esnada oyun oynayın. 15 dakika kadar oynayın. Ardından oyundan çıkın ve ThrottleStop'a gidin. Limits sekmesine girin. Orada detayları görebiliriz bir kısma varsa. Orayı fotoğraf ile bana atın hocam.

Tamamdır hocam şuan bilgisayarda değilim yarın yollasam olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…