GTX 1650S ve i5 9400F sistemde aşırı yüksek CPU kullanımı ve aşırı düşük GPU kullanımı

Ahhah

Decapat
GTX 1650S ve i5 9400F kullanıyorum. R6s gibi oyunlar oynarken %90 CPU kullanımı alıyorum, GPU %25'te kalıyor. Aşırı kasma ve drop giriyor. Allah aşkına çözümü olan var mı?

20 tane oyun testine baktım GPU %92 altına inmiyor sende farklı bir sorun var, oyun oynarken CPU'yu meşgul eden farklı bir uygulama var mı ona bakın. Chipset ve ekran kartı sürücülerini tekrar yükleyin.

Çözüm basit daha güçlü bir işlemci kullanacaksın.

Ben bu bilgisayarı Vatan'dan hazir sistem olarak aldım, sorun olsa satmazlardı sanıyorum.

20 tane oyun testine baktım GPU %92 altına inmiyor sende farklı bir sorun var, oyun oynarken CPU'yu meşgul eden farklı bir uygulama var mı ona bakın. Chipset ve ekran kartı sürücülerini tekrar yükleyin.
Ekran kartını güncelledim, CPU ise en son birkaç sene önce güncelleme almış.

Haklısın. O işlemci o GPU'yu rahatlıkla besler. Sorun başka.
Hocam bu sorun ben bilgisayara mikrofon bağlayıp Xbox uygulamasından kayıt alınca başladı gibi hissediyorum.

Oyuna girmeden görev yöneticisinden bak ne kadar işlemci kullanımı var uygulamaların takibini senin yapman gerek , msı after burner kur orda grafiğe çift tıklayınca bütün çekirdeklerin ,ramin, işlemcinin ne kadar çalıştığını gösteriyor ordan da takibini yapablirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-04 210653.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-06-04 210653.jpg
    164,5 KB · Görüntüleme: 16
Sanırım I5-9400F ile ilgili genel bir sorun bu

Oyuna girmeden Görev Yöneticisi'nden bak ne kadar işlemci kullanımı var uygulamaların takibini senin yapman gerek, MSI Afterburner kur orada grafiğe çift tıklayınca bütün çekirdeklerin, RAM'in, işlemcinin ne kadar çalıştığını gösteriyor oradan da takibini yapablirsin.

Zaten takip ediyorum.

Oyun açık değilken CPU %20 civarında, açıkken 80 altına inmiyor. GPU ise %25 maksimum.

O sistem oyun oynarken kayıt yapmaya uygun değil xbox denetimlerini komple kapat , kayıt illa lazımza geforce experience üzerinden al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı