Yaklaşık 1 aydır sistemde sorunlar oluşmaya başladı. Sistemi yük altına sokmadığım sürece çok nadir yaşıyorum bu sorunu.
Genelde oyun oynarken bir anda donma, peşine mavi erkan hatası yaşıyorum. Peşine BIOS'a yönlendirip M.2 SSD'yi görmüyor. Tüm sistemdeki parçaları belli başlı testlere soktuğumda herhangi bir sorunlar karşılaşmadığım için format attım fakat sorun yine başladı.
Anakartımda bir süredir ses portlarıma taktığım kulaklık veya hoparlörlerden cızırtı yapıyor hem mikrofonumdan karşı tarafa hem kulaklığımdan bana. Biraz araştırdığımda bu model anakartın kronik sorunlu olduğu duydum. Acaba bu yaşananlar bu kronik sorunlarla mı alakalı acaba?
Anakart ve birçok parçam Newegg sitesi üzerinden alınma olduğu için global destekleri olmadıklarını söylediler. Şu an tamamen tek başımayım bu soruna karşı.
Bir tane minidumptan sadece bunları bulabildim. Eğer başka mavi ekran alırsanız kesinlikle minidump dosyanı paylaş.
Galiba beta BIOS kullanıyorsunuz ama şu an ona dokunmak istemiyorum. Beta BIOS kullandığınızdan emin değilim bu arada. Emin olmadığım için onla ilgili bir şey diyemiyorum.
Bir tane minidumptan sadece bunları bulabildim. Eğer başka mavi ekran alırsanız kesinlikle minidump dosyanı paylaş.
Galiba beta BIOS kullanıyorsunuz ama şu an ona dokunmak istemiyorum. Beta BIOS kullandığınızdan emin değilim bu arada. Emin olmadığım için onla ilgili bir şey diyemiyorum.
Hatayı almaya başladıktan sonra bios update yaptım şuan betada minidump sonradan aklıma geldi format attıktan sonra tek 1 dosya vardı dediklerinizi deneyeceğim Minidump Hayırlı akşamlar bu gün tekrardan 2 adet mavi erkan aldım
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...