Çözüldü GTX 1650S ve R5 3600 sistemde yavaşlama ve donma var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

381258

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım nedense çok yavaşladı, donmaya başladı hatta. Donanımsal,yazılımsal bir sorunum yok gibi duruyor. Acaba okuma oranı mı yetmiyor, veya başka bir sorun mu var? Ne yapmalıyım? İkonlar geç geliyor, açarken bir iki saniye donuyor. Bilemedim. Format mı atsam acaba, virüs taramaları temiz çıkıyor. Bilgisayar 1 senelik zaten, çok bir şey indirdiğim söylenemez. SSD'min yazılımında sağlık %91. Sıcaklık 26 derece. Sanırım diskte sorun yok başka bir şeyde var. Bilgisayarımda hiç akıcılık yok. Yardımcı olursanız sevinirim, bu arada sürücüler güncel. Yani bildiklerimi güncelledim atladığım yoktur herhalde.
Sistem parçalarım:

GTX 1650 Super
Ryzen 5 3600 İşlemci
16 GB RAM
2 adet 500 MB Okuma/Yazma SSD. ( KIOXİA SSD)

Hocam Win+R tuşlarına basarak çalıştırı açın
1) temp yazın entera basın çıkan bütün dosyaları silin, silinmeyeni atla deyin
2) %temp% yazın aynı şekilde uygulayın
3) prefetch yazın aynı işlemi uygulayın. Yeniden başlatın.
Umarım yardımcı olabilirim

Bilgisayarım nedense çok yavaşladı, donmaya başladı hatta. Donanımsal, yazılımsal bir sorunum yok gibi duruyor. Acaba okuma oranı mı yetmiyor, veya başka bir sorun mu var? Ne yapmalıyım? İkonlar geç geliyor, açarken bir iki saniye donuyor. Bilemedim. Format mı atsam acaba, virüs taramaları temiz çıkıyor. Bilgisayar 1 senelik zaten, çok bir şey indirdiğim söylenemez. SSD'min yazılımında sağlık %91. Sıcaklık 26 derece. Sanırım diskte sorun yok başka bir şeyde var. Bilgisayarımda hiç akıcılık yok. Yardımcı olursanız sevinirim, bu arada sürücüler güncel. Yani bildiklerimi güncelledim atladığım yoktur herhalde.
Sistem parçalarım:

GTX 1650 Super
Ryzen 5 3600 işlemci
16 GB RAM
2 adet 500 MB Okuma/Yazma SSD. ( Kioxia SSD)

SSD kronik sorunlu diye duymuştum arkadaşımda da var yazma hızına baktınız mı hiç?

Yedekleme yapacak bir araç varsa yapıştır formatı gitsin. Tüm güncellemeleri yapmak, dosyaları geri aktarmak taş çatlasın 2-3 saat sürer hızına göre. Sonra temiz sistemle testlerini yaparsın hala yavaşlık devam ediyorsa SSD'ye bakılabilir, BIOS güncellemesi ve sıfırlaması yapılabilir vb.

Hocam Win+R tuşlarına basarak çalıştırı açın
1) temp yazın entera basın çıkan bütün dosyaları silin, silinmeyeni atla deyin
2) %temp% yazın aynı şekilde uygulayın
3) prefetch yazın aynı işlemi uygulayın. Yeniden başlatın.
Umarım yardımcı olabilirim

Düzenli yapıyorum onu hocam.

SSD kronik sorunlu diye duymuştum arkadaşımda da var yazma hızına baktınız mı hiç?

500-500 okuma yazma oranı var. Birde bir şey değeri vardı SSD'lerde, ondan olabilir mi? Veya sorun kesin SSD'de mi? 500 MB kasmasını engellemiyor mu, M2 SSD mi lazım?

En son ne zaman bakım yaptınız bakım zamanı gelmil olabilir

Yapıyorum bakımları.

Yedekleme yapacak bir araç varsa yapıştır formatı gitsin. Tüm güncellemeleri yapmak, dosyaları geri aktarmak taş çatlasın 2-3 saat sürer hızına göre. Sonra temiz sistemle testlerini yaparsın hala yavaşlık devam ediyorsa SSD'ye bakılabilir, BIOS güncellemesi ve sıfırlaması yapılabilir vb.

BIOS güncellemesinden kastınız chipset güncellemesi ise yaptım. Format ise son çare. Her şey yapılır da çözülmezse format atacağım.

Eski kalırsa çok fazla performansa etki ediyor mu ki?

Çok eski kalırsa evet. Ortalama bir B450'den bahsediyorsak BIOS'u 2019'da 3. nesillerle beraber güncellenip çıkmış olabilir. 2 yılda neler değişir. Üretici bu sürümleri boşuna yayınlamıyor. Nasıl ekran kartının sürücüsü varsa anakartın da BIOS'u var. Hiç yoksa 6 ayda veya yılda bir kontrol edip güncellemeli.

Çok eski kalırsa evet. Ortalama bir B450'den bahsediyorsak BIOS'u 2019'da 3. nesillerle beraber güncellenip çıkmış olabilir. 2 yılda neler değişir. Üretici bu sürümleri boşuna yayınlamıyor. Nasıl ekran kartının sürücüsü varsa anakartın da BIOS'u var. Hiç yoksa 6 ayda veya yılda bir kontrol edip güncellemeli.

Nereden güncelleyeceğim yardımcı olabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı