Merhaba. Ben uzun zamandır ekran kartı driver güncellemelerinin yarısında mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodum bu: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Ne yazık ki hala bir çare bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Sistem özellikleri: i7 11800H, 8 GB RAM, GeForce GTX1650, Windows 11.
Minidump linki: minidumps.zip
Onu boş ver şimdilik. Anlattıklarımı iyi dinle. Öncelikle mavi ekranın sebebi NVIDIA'nın sürücüleri senin laptopun için modifiyeli değil yani laptopunun kendi sitesinden NVIDIA driveri yüklersen sorun yaşamayacaksın. Bu 1. çözüm 2. çözüm ise DDU ile sürücünü kaldırıp 2023'e ait en son driveri kurmak DDU ile sildikten sonra Windows Update kapalı olmalı. 3. çözüm nvcleanstall ile platform Framework adındaki sürücüyü kurmadan sürücüyü kurmak:
Eğer siz de NVIDIA sürücü paketindeki gereksiz bileşenleri kurmak istemiyor, sadece GPU sürücüsünü kurmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu rehberde bu işlemi NVCleanstall ile nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz. (y) Başlıyoruz: 1. NVCleanstall (v1.8.0) Download bu bağlantıdan ilgili yazılımı...
www.technopat.net
4. çözüm ise Windows - System32 - drivers kısmında nvpcf.sys olacak ona .old takısını getir. Yani nvpcf.sys.old olacak. Sonra NVIDIA appten kurmayı dene sürücüyü.
5. çözüm konudan alakasız bir şekilde gelişmiş güç seçeneklerini şarjda 80-99 min-Max şeklinde ayarlayıp sürücünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Sorunu çözerse bu şekilde de kullanabilirsin lakin işlemci temelli oyunlarda 1 tık performans kaybı yaratabilir.
Tamamdır teşekkürler. Razer'ı fare ve kulaklığım için kurmuştum ama çok ihtiyacım olmuyor. McAfee de bir yerden hediyeydi hem genelde Windows'un güvenliği yeterli oluyor bitince almam zaten.
Güncellemiyorlar. Desteğe ulaşırım belki guncellerler ama sanmıyorum.
Aslında daha önce ulasmistim guncellesinler diye ama kabul etmiyorlar eski olduğunu NVIDIA'nın sitesindeki 560.81 sizin sitenizdeki 512.15 diyorum hala kabul etmiyorlar.
Güncellemiyorlar. Desteğe ulaşırım belki guncellerler ama sanmıyorum.
Aslında daha önce ulasmistim guncellesinler diye ama kabul etmiyorlar eski olduğunu NVIDIA'nın sitesindeki 560.81 sizin sitenizdeki 512.15 diyorum hala kabul etmiyorlar.
Casper pişmanlıktır zaten. Garantiye yolladım bunun yüzünden. Adamlar sadece fan temizliği yapıp izinsiz sıfırlayıp geri gönderdiler verilerim de gitti. Umarım bir gün güncellenir.
Casper pişmanlıktır zaten. Garantiye yolladım bunun yüzünden. Adamlar sadece fan temizliği yapıp izinsiz sıfırlayıp geri gönderdiler verilerim de gitti. Umarım bir gün güncellenir.