GTX 1660 Model Önerisi

grgrrrrrr

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, yaklaşık 3-4 aydır RX 570'in Armor modelini kullanıyorum. Bildiğiniz gibi Armor modeli bayağı bir sıkıntılı ses ve soğutma konusunda. Bilgisayar kullanırken en dikkat ettiğim şey bilgisayarımın sessiz çalışması ve oyun oynarken kartımın çıkardığı ses çok rahatsız ediyor. Sapphire Nitro+ modeli ile kartımı değiştirmeyi düşünüyordum fakat sonradan üstüne biraz para koyup kart yükseltmeye karar verdim. Bütçem şuan 1660'a yetiyor. Bana 1660'ın en sessiz ve en serin çalışan modelinden kartlar önerir misiniz? Tekrar söylüyorum kartta aradığım özellik oyun oynarken 60-66 derece arasında kalması ve sessiz çalışması. Onun dışında performans konusu olarak sıkıntı yok. RX 570'in performansı fazla bile geliyordu bana. MSI Gaming X modeli bayağı bir iyi diye biliyorum ama fiyatı fazla sanki. Ona soğutma ve sessizlik konusunda yakın olan bir model var mı?

Armor’da o kadar kötü değil. 1080’de Armor model kullanan insanlardan öyle bir sıkıntı duymadım. Öneri olarak Gaming Z çok iyi soğutmada. Ses içinde. Ama 1660’ta Gaming Z fazla bence. Sırf Gaming Z’ye para yetirmeye çalışırken 1660 ti’ın bazı modellerine denk geliyor.

Ekran kartınız şu an için sadece ses olarak rahatsız ediyor ve performans olarak bir sıkıntısı yoksa bence al sat yaparak hem zarar etmeyin hemde elinizdeki bütçeyi büyük fark yaratmayacak bir ekran kartına harcamayın.
Sabırlı olup bir yandan indirim ve kampanyaları takip ederek, işlemcinize sıkıntı çıkarmayacak en iyi ekran kartı için para biriktirin. Bu benimde halihazırda yaptığım bir şey.

Sessiz ve serinlik istiyorsan MSI Gaming X veya Asus Rog Strix almalısın. Ben Asus kullanıyorum çoğu oyunda fan bile açmıyor ama kartın her modelinde aynı soğutma kullanılmadığı için 1660'da durum ne olur bilmiyorum. Arkadaşın dediği gibi Armor 1080'de böyle bir şikayet yokken RX570 armorda var.

Ekran kartınız şu an için sadece ses olarak rahatsız ediyor ve performans olarak bir sıkıntısı yoksa bence al sat yaparak hem zarar etmeyin hemde elinizdeki bütçeyi büyük fark yaratmayacak bir ekran kartına harcamayın.
Sabırlı olup bir yandan indirim ve kampanyaları takip ederek, işlemcinize sıkıntı çıkarmayacak en iyi ekran kartı için para biriktirin. Bu benimde halihazırda yaptığım bir şey.
Al sat yapmayacağım, biraz uzun hikaye fakat şuan elime bir fırsat geçti. O yüzden böyle bir düşünceye kapıldım. Normalde değiştirme gibi bir planım yoktu zaten fakat bilgisayarı dizdiğimden beri ağız tadıyla oyun oynayamadım. Çok gürültülü ve sıcak çalışıyor.
Sessiz ve serinlik istiyorsan MSI Gaming X veya Asus Rog Strix almalısın. Ben Asus kullanıyorum çoğu oyunda fan bile açmıyor ama kartın her modelinde aynı soğutma kullanılmadığı için 1660'da durum ne olur bilmiyorum. Arkadaşın dediği gibi Armor 1080'de böyle bir şikayet yokken RX570 armorda var.
Gigabyte'ın Gaming OC 3 fanlı modeli nasıldır? Asus Rog STRIX biraz fazla pahalı. Gaming X'e bakabilirim fakat bu Gigabyte'ın modeli ona yakınsa onuda tercih edebilirim.

Bende 1060 Armor kullanıyorum fakat hem ses olarak hem de sıcaklık olarak sıkıntı yaşamıyorum. Ses konusunda değişikliğe gitmiş olduğum halde PSU nun sesini hiçbir şey bastıramıyor. Ekran kartı fanlarının neredeyse çalıştığını hiç görmedim. Kasanızın hava akışı konusunda çalışın.

Al sat yapmayacağım, biraz uzun hikaye fakat şuan elime bir fırsat geçti. O yüzden böyle bir düşünceye kapıldım. Normalde değiştirme gibi bir planım yoktu zaten fakat bilgisayarı dizdiğimden beri ağız tadıyla oyun oynayamadım. Çok gürültülü ve sıcak çalışıyor.

Gigabyte'ın Gaming OC 3 fanlı modeli nasıldır? Asus Rog STRIX biraz fazla pahalı. Gaming X'e bakabilirim fakat bu Gigabyte'ın modeli ona yakınsa onuda tercih edebilirim.
Gigabyte kart hiç kullanmadım, yanlış yönlendirmek istemem.

Bende 1060 Armor kullanıyorum fakat hem ses olarak hem de sıcaklık olarak sıkıntı yaşamıyorum. Ses konusunda değişikliğe gitmiş olduğum halde PSU nun sesini hiçbir şey bastıramıyor. Ekran kartı fanlarının neredeyse çalıştığını hiç görmedim. Kasanızın hava akışı konusunda çalışın.
Kasamın üstüne 2 egzoz arkada 1 egzoz önde ise 2 intake fan var ve ön panel komple ızgaralı açık. Kasamı da elimde bulunan Zalman Z3 Plus ile değiştirdim hava akışı daha iyi diye. CPU sıcaklıklarımda 5 dereceye yakın düşüş oldu. Fakat ekran kartım hala aynı. Armor modelleri gene ideal soğutmaya sahip fakat AMD kartları yüksek TDP değerine sahip olduğu için RX 570 i kesmiyor Armor modeli. 2700 RPM ile anca 68-71 derece arası tutabiliyorum. O fan hızında da uçak motoru gibi ses geliyor. Kasamdaki bütün fanları toplasam gene ekran kartı kadar ses çıkarmaz herhalde. Yine de öneriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı