GTX 1660 OC yapma

Mehmet Yay

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Liberty City
Benim Zotac Gaming GTX 1660 Twin fan ekran kartım var. Zamanında 1660 Super ile değistirecektim fakat sipariş etmiştim bu yüzden değiştiremedim. Bu ekran kartı için uygun overclock ayarları nedir? Overclock yaparsam ekran kartının beni götüreceği süre ne kadar kısalır? Kaç dereceden sonra ekran kartı riske girer? 1 haftada en fazla GTA 5 Very High - Ultra ayarlarda 68 dereceyi gördüm. Uygun ayarları yazabilir misiniz?

Eğer OC yapacaksan stabil ayarları elle kendin bulman lazım. Başka forum olduğu için link atmayacağım etik olmadığını düşünüyorum ama internette gezersen biraz bu işi nasıl yapman gerektiğini ayrıntılı anlatan forumlar var. Sistem bileşenlerini direk internette oc olarak aratmayı da deneyebilirsin, belki aynı sistemde daha önce OC yapmış birini bulabilirsin. Yalnız dikkatli ol, bileşenlere kalıcı hasar verme ihtimalin var.

EDİT: Basit ve Stabil Overclock Rehberi - Technopat Sosyal
Technopat'ta da var

OC ile uğraşma onun yerine ekran kartını makul bir fiyata sat ve 1660 super oc edition için para biriktir.
Zaten eğer değişebilecek olsam yukarıda dediğimi yapardım yakin zamanda ekran kartı değişmem mümkün değil en az 3 yıl bunu kullanacağım büyük ihtimal.
Bence şu zaman için hiç gereği yok overclock sadece 5-6 FPS artırır.
GTX 1660 performans testleri - Technopat Sosyal Bu da forumda acılan başka bir konu arada 12 13 fps artmış Zaten rdr2 highda 60 fps oynamak için overclock yapmayi düşünüyorum.

Zaten öyle yapacağım ama nasıl hangi ayarı yapacağımı sıcaklığın kaç olması gerektiğini soruyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
MSI Afterburner programı otomatik OC yapıyor zaten siz ayar yapmıyorsunuz. 85 derece ve üstünü tehlikeli sıcaklık olarak görüyorum. Tabi bu benim fikrim 1660 Ti ekran kartları 95-100 derecede kapanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
MSI Afterburner programı otomatik OC yapıyor zaten siz ayar yapmıyorsunuz. 85 derece ve üstünü tehlikeli sıcaklık olarak görüyorum. Tabi bu benim fikrim 1660 Ti ekran kartları 95-100 derecede kapanıyor.

Nvidianın sitesinde "Maximum Temparature=95" yazıyor.
Bence şu zaman için hiç gereği yok overclock sadece 5-6 FPS artırır.
Overclock yapınca GTX 1660 Ekran Kartı GTX 1660 TI seviyesine çıkıyormuş .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı