GTX 1660 sistemde Windows 11'e geçilir mi?

Yanlış oğlu yanlış bilgi.

1) normal Windows 10/11 beta sürümü değildir, IoT sürümü ise "tam sürüm" değildir. Aksine IoT sürümü oldukça kısıtlanmış bir sürümdür çünkü MS Store, fotoğraf görüntüleyici gibi bir sürü uygulamadan arındırılmış bomboş bir sürümdür. Hatta hesap makinesi bile Windows 7'dekiyle aynı.
İkisi tamamen farklı edisyonlar, kullanım amaçları da oldukça farklı. Bu sebeple bu şekilde kıyaslanamaz.

2) LTSC 2021 sürümünün desteği 2031 değil 2032'ye kadar devam ediyor.

Ayrıca kendim de bir süre Windows 11 IoT LTSC sürümünü kullanmıştım ve dürüst olmak gerekirse düz Windows 11 çok daha stabil. Normal bir kullanıcı için, özellikle de sistem özellikleri yeterli olan birisi için Windows 11 IoT LTSC önermek mantıksız olur.

Windows IoT surumu tam surum diye bir ifade kullanmadim LTSC surumleri tamamlanmis surumlerdir diye bir ifade kullandim LTSC surumleri kullanici deneyimlerine kiyasla daha stabil oldugu icin daha stabil bir performans alirsiniz yazdim kendi deneyimime gore degil genel olarak kullanicilarin deneyimlerinden gordugum kadariyla. Ayrica 2032 13 Ocak ayina kadar destek aliyor yani aradaki fark sadece 1 ay yazmis olmak icin yazmissiniz gibi geldi.

@yigit.ked mesajınızı alıntılamak yerine etiket atarak cevaplayacağım çünkü "yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" sebebiyle uyarı yemek istemiyorum. Lütfen cümlelerin arasına nokta koyun.

R5 5600 gibi bir işlemci ile stok Windows 11 ve IoT LTSC ile neredeyse hiçbir performans farkı olmaz. Özellikle de neredeyse bütün sistem programlarının eksik gelmesi de kurulum sonrası epey uğraştırıcı ve bazen sıkıntı çıkarabilen bir durum. Sırf 1-2 FPS fazla alması için böylesine bir sürüm önermiyorum. Ayrıca bizzat kendi deneyimimdir, Windows 11 IoT sürümü ile bir çok oyunda stabilite sorunları yaşadım. Windows 10 LTSC sürümünü ben de yeri gelir öneririm, çünkü 2032'ye kadar desteği var. Stok sürüm gibi 2025'te bitmiyor yani. Bu sebeple öneriyorum LTSC 2021'i, ancak Windows 11 LTSC gerçekten kullanışsız. Umarım açıklayıcı olmuştur. Şahsen güçlü bir sistem varsa ya Windows 10 LTSC, ya da stok Windows 11 öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı