GTX 1660 Super düşük FPS

Turcopole

Decapat
Merhaba arkadaşlar, lafa girmeden önce hemen sistemi vereyim.
  • Anakart: ASUS Prime B450M-K
  • RAM: Corsair 1x8GB Vengeance siyah DDR4 3000MHz CL16
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: ASUS Dual GTX 1660 Super Evo O6G
  • Güç kaynağı ve kasa: Rampage azor 600 4x120 mm RGB fanlı midt ATX kasa 600W 80Plus (birlikte geliyorlar)
Aslında bayağı normal bir sistem ve her şey olması gerektiği gibiymiş gibi görünüyor ama anlamadığım bir sebepten ötürü ekran kartı alması gerek FPS'in çok atlında bir FPS alıyor örnek olarak.
Wolfenstein II: The New Colossus: 1080P'de Ultra'da 150-160 FPS alması gerekirken 80 FPS alıyor.
Total War: Attila: 1080P en yüksekte 60 FPS alması gerekirken 35 alıyor. GTV V: 1080P'de en yüksek ayarlarda 80-90 FPS alması gerekirken(bu sayıdan emin değilim daha yüksek veya daha düşük olabilir ama kesinlikle benim aldığımdan yüksek)55-60 arası alıyorum. Bu sayılar oyundan oyuna değişiyor. Ayrıca bazı oyunlarda normal performansa çok daha yakın olmama rağmen bazılarında çok daha uzağım. Eğer isterseniz video veya test çekip de yükleyebilirim veya ekran görüntüleri. Bir de şunları ekliyeyim güç ayarlarından hem Windows'da hem de NVIDIA denetim masasında ayarları olabildiğince güç harcayıp performanstan kısmaması için ayarları değiştirdim. Bu internete bazı yerlerde önerilmişti ama benim için çok da bir şey değiştirmedi. Ve testlerde GPU usage bayağı oynak bazen çok düşüyor bazen normal oluyor %yüzde 95 üstü gibi ama o zamanlarda bile FPS normalde olması gerekene ulaşmıyor. Sıkıntı yazılımla mı alakalı yoksa donanımla mı anlamadım gitti. Şimdiden yardımlarınız için sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı anakart ama tek kanal RAM ile aynı FPS'i alıyorum eğer bir çözüm bulursan bana da söylersen iyi olur.

Üstat sende 8 GB RAM mevcut. Sorun ondan kaynaklı olabilir. Kaç gündür bu konu hakkında her türlü forumdan bir şeyler okudum. Genel düşünce ekran kartı ve PSU arızası olarak çıkıyor. İşlemci de herhangi bir arıza olsa daha farklı sonuçlar oluştuğunu öğrendim. En kısa sürede ekran kartını başka bir PC'de deneyeceğim. Hatta RAM'leri de. Eğer sorunsuz şekilde çalıştığını görürsem PSU değiştireceğim.

Ben de Ryzen 1400, 2*8 RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı ile normal değerlerin altında FPS alıyorum işlemci olduğu söylendi bana. 1660tan çok şikayet var sanırım beklenin altında FPS verdiği için.
Arkadaşlar merhaba. ASUS B450M-K anakart (8*2)GB 3000MHz Dual kit RAM ve Gigabyte'ın 6 GB GTX 1660 Super OC ekran kartı mevcut. Sistemi toplayalı 10 gün bile olmadı. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. Örnek vermek gerekirse LOL'de Ultra ayarda maksimum 120 FPS alıyorum. Sorunun kaynağını nasıl öğrenebilirim? Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Ben de Ryzen 1400, 2*8 RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı ile normal değerlerin altında FPS alıyorum işlemci kaynaklı olduğu söylendi bana. 1660tan çok şikayet var sanırım beklenin altında FPS verdiği için. Örnek olarak Valorant'ta 1660 Super 170-200 FPS alırken ben 120 sabitlemiş gibi alıyorum çoğunlukla 120 bazen daha aşağılarada düşüyor ki bundan önce 1050 Ti ekran kartı ile 144 FPSüzerinde alıyordum aynı ayarlarda anlamış değilim.

Ben de Ryzen 1400, 2*8 RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı ile normal değerlerin altında FPS alıyorum işlemci olduğu söylendi bana. 1660TAN çok şikayet var sanırım beklenin altında FPS verdiği için.

Ben de Ryzen 1400, 2*8 RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı ile normal değerlerin altında FPS alıyorum işlemci kaynaklı olduğu söylendi bana. 1660TAN çok şikayet var sanırım beklenin altında FPS verdiği için. Örnek olarak Valorant'ta 1660 Super 170-200 FPS alırken ben 120 sabitlemiş gibi alıyorum çoğunlukla 120 bazen daha aşağılarada düşüyor ki bundan önce 1050 Ti ekran kartı ile 144 fpsüzerinde alıyordum aynı ayarlarda anlamış değilim.

Home - PC Builds siteden senin sisteme bakarsak. %10 üzerinde bir dar boğaz yüzdesi var. Ondan kaynaklı olabilir. Ben kendi adıma sorun halen nerede bulamadım. Virüs dolayısı ile ekran kartını söküp başka yerde deneme şansımda olmadı. Ekran kartını başka bir PC'de teste soktuğumda aldığım değerleri burada paylaşacağım.

Home - PC Builds siteden senin sisteme bakarsak. %10 üzerinde bir dar boğaz yüzdesi var. Ondan kaynaklı olabilir. Ben kendi adıma sorun halen nerede bulamadım. Virüs dolayısı ile ekran kartını söküp başka yerde deneme şansımda olmadı. Ekran kartını başka bir PC'de teste soktuğumda aldığım değerleri burada paylaşacağım.

Ryzen 3600 takibe aldım Vatan Bilgisayar'da KDV indirimi benzeri indirimler bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı