Çözüm GTX 1660 Super ile EA FC 26 düşük FPS vermesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

MerdRich

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 8 GB (2x8 GB) DDR4 3000 mhz CL16
Ekran kartı
MSI GTX 1660 Super Ventus xc OC 6G OC
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus AMD AM4 DDR4 ATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci
Selamlar, FIFA oyunlarında grafiğe önem veren biriyim. PC'm ortalama, lakin tüm ayarları ultraya çektim. Santrada test ettim, kasmalar oldu. Bazen ilk yarı kasma yok, ikinci yarı 10 FPS oluyordu. Ekran yenileme hızını 60 Hz yaptım ve ara sahne ayarını yarım kare hızı yaptım, çünkü tam kare yapınca 10 FPS başlatıyordu.

Ekran resimlerini yükleyeceğim. Bir de oyuna girmeden Steam'den dosya doğrulaması yapıyorum, FC 24'ten beridir yapıyorum. Oyundan çıkıp girdiğimde her seferinde 3 dosya eksik oluyor. FC 26'da da aynı sorun var. Dosya doğrulaması yaptıktan sonra girip oynayınca 10 FPS sıkıntısı, droplar, kasmalar bundan kaynaklı olabilir mi emin değilim.

Şu an oyunda yenileme hızımı 60 Hz yapmama rağmen 80-90-100 FPS arası takılıyorum. Ara sahnelerde de 30'un altına inmedi, 40-50-60 FPS oluyor. Bu dediklerimi Offline'da denedim, Online denemedim.

Bu başlık altında sıkıntılarımızı çözmeye çalışalım. Özellikle 3 dosya eksik bulması bir tek bende mi oluyor?

Dosya Ekleri

• EA SPORTS FC 26 Screenshot 2025.10.02 - 00.44.22.48.png
    653,3 KB · Görüntüleme: 28
  • EA SPORTS FC 26 Screenshot 2025.10.02 - 00.44.39.16.png
    635,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın ortalama değil kardeşim 5 6 yıl önce ortalamaydı ama artık GTX 1660 Super aşırı düşük bir ekran kartı hele yeni nesil oyunlarda pek etkisi yok artık madem grafiklere önem veriyorsun o ekran kartına sahip olduğun sürece önem vermeyi bırak

Yeni nesil oyunları oynamıyorum artık ama FIFA için söylüyorum telli saç ayarını kapatıp diğer ayarları fulledim ve 120 FPS sabitledim oyun içi ara sahneler hariç donma kasma olmadı 120 sabit oynuyorum sıkıntı telli saçtaymış ekran kartımda kötü olsa da RDR oyunundada bile 60 70 80 civarı ultrada oynayabiliyordum eskiden, gelen güncellemelerle bozmadılarsa tabii. İdare etmeye çalışıyorum ne yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…