GTX 1660 Super sistem GPU ve CPU kullanım değerlerinde anlık düşüş

Berykayy

Hectopat
Daha fazla  
GTA rp oynadığım sırada araba ile giderken FPS 80-90 aralığından 3-10 aralığına düşüyor ve dünya kaplamaları bulanık oluyor. Aynı sorun PUBG, Apex gibi oyunlarda da var. Yere indiğimde kaplamalar bulanık oluyor ve 2,3 saniye sonrasında yavaş yavaş netleşiyor. Savaş sırasında anlık düşüşler oluyor bazen 2,3 saniye donmalar oluyor. Sebebini öğrenmek için MSI Afterburner indirdim sorunun 8 GB RAM'im olmasından kaynaklandığını düşünüyordum fakat RAM ile ilgili bir düşüş vs. yaşanmadı. GPU ve CPU kullanımında garip iniş çıkışları fark ettim bunlar normal midir? Darboğaz test edilen bir sitede hiç darboğaz olmayacağı yazıyordu. Çözüm için RAM veya SSD almamı önerir misiniz?
Sistemim.
Ekran kartı: GTX 1660 Super 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
RAM: 8 GB 3200MHz.
1 TB hard disk kullanıyorum ön belleği 64 MB.
Şimdiden teşekkürler.

cpu kullanımı.png

gpu.png

güç w.png

power.png

Fps.png

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Berykayy HDD yüzünden olabileceğinin kanısındayım. Ve 8 GB RAM günümüzde oyun için yetersiz kasma donma sorunu olur.

Evet RAM ve SSD almanı tavsiye ederim aksi takdirde sorunlar kesin olarak devam edecektir en azından RAM alman iyi olur.

CPU ile ilgili yazan yorumları çöpe atın. Üst üste 10 tane GTA V açacak işlemciniz var.

Ram çift kanal olsa iyi olur ama sorun onunla alakalı değil.

Sorun HDD. Oyun yükleme yapacağı zaman sistem donuyor. Sonra devam ediyor.

Aynı ramden 1 tane daha alın ve 120-250 GB'lik bir M.2 SSD alın.
CPU ile ilgili yazan yorumları çöpe atın. Üst üste 10 tane GTA V açacak işlemciniz var.

Ram çift kanal olsa iyi olur ama sorun onunla alakalı değil.

Sorun HDD. Oyun yükleme yapacağı zaman sistem donuyor. Sonra devam ediyor.

Aynı ramden 1 tane daha alın ve 120-250 GB'lik bir M.2 SSD alın.
Ayrıca Pagefile dosyası HDD üstünde olduğu için ayrıca bir yük biniyor RAM dolduğu zaman. Bir M.2 alın ve tüm sorunlar çözülsün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı