Merhaba arkadaşlar. 144Hz oyuncu monitörü almayı düşünüyorum ama GTX 1660 Super ekran kartım var. Anladığım kadarıyla NVIDIA G-Sync teknolojisi kullanıyor ancak FreeSync monitör alsam bir problem yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Bir problem yaşamazsınız ama FreeSync'in yararlarını kullanamazsınız. NVIDIA GeForce G-SYNC Gaming Monitors buradaki linkte G-Sync olmayıp da G-Sync açılabilen onaylı monitörler var (G-Sync Compatible yazanlar.) onaylı olmayanlarda da açılabiliyor ama sıkıntı çıkabiliyor Nvidia garanti vermiyor. Bu videoda da FreeSync olarak satılan ama G-Sync destekleyebilen bir monitörde bu özelliğin nasıl açılacağı anlatılıyor :
. Sonuç olarak FreeSync monitör ile Gtx 1660 Super bir sıkıntı yaratmaz ancak listedeki monitörlerden birini alırsanız G-Sync de kullanabilirsiniz.
Evet aynen öyle oluyor mesela ben listede olmayan bir monitörle denedim saçma sapan FPS 48'e sabitlenip duruyordu kapatınca olmuyordu açınca hemen oluyordu.
Anladım o zaman ben en iyi g sycn olandan alayım. Bir de AMD Free sycn ve NVIDIA g sycn yazıyor bazı modellerde acaba üreticiler artık Free sycn olan monitörde g sycn kullanılabiliyor diye mi yazıyor yoksa gerçekten NVIDIA'nin yerleştirdiği cipi bulunduruyorlar mı güvenemiyorum.