GTX 1660 Super sistemde görüntü gidiyor fanlar hızlanıyor

alikrall

Hectopat
Ekran kartı GTX 1660 Super.
İşlemci Ryzen 5 2600.
Anakart ASUS Prime B450M K
RAM Corsair 8 GB tek kanal.
PSU Thermaltake 600W 80 Plus.
OCCT testinde sorun yok fun mark testinden de görüntü gidiyor PSU değişip denedim sorun devam etti. Ekran kartını başka PC'de denedim sorun olmadı. Çalıştırdan RAM testi yaptım sorun yok dedi. Olay görüntüleyici Kernel Power 41 63 yazıyordu PUBG da GPU çökmesi diyor. Başka ekran kartı taktım sorun yok şimdelik ama sorunun ana kaynağını bir türlü anlamadım. Bu hatayla daha önce karşılaşan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kernel Power 41 (63) hatası nedir?

Bu hata genellikle ani güç kesintisi, donanım çakışması veya sistemin stabil olmamasından kaynaklanır. PSU'yu değiştirdiğini ve OCCT testinde sorun yaşamadığını belirttiğine göre, güç kaynağını şimdilik elemiş olalım.

Zaten ekran kartını test etmişin ve sorun çıkmamış ama senin siteminde sorun çıkmış.
bu, sürücü uyumsuzluğu, BIOS ayarları veya anakart ile ilgili olabilir.

• ASUS Prime B450M K'nin en güncel BIOS sürümünü yüklediğine emin ol.
  • Chipset sürücülerini AMD'nin resmi sitesinden indirip güncelle.

ekran kartı sürücü sorunu olabilir mi?
    • DDU (display driver uninstaller) kullanarak NVIDIA sürücülerini tamamen kaldır.
    • En güncel sürücüyü temiz kurulum ile tekrar yükle.
    • Alternatif olarak daha eski bir sürücü yükleyip dene. (özellikle PUBG'de GPU çökmesi diyorsa sürücü çakışması olabilir.)

Kesin yapman gerekenler.
      • DDU ile sürücüleri kaldır, eski bir sürüm yükle.
      • BIOS ve chipset güncelle.
      • PCI-e slotunu değiştirerek test et.
      • RAM'i farklı slota tak veya farklı bir RAM ile dene.
      • oyun oynarken sıcaklıkları ve voltaj değerlerini kontrol et.

Sorun devam ederse beni etiketle bul detaylı yardımcı olayım

Aynı sorunu RTX 4080 ile yaşamaktayım. Sistemimi 7800x3D'den 9950X'e güncelleyince başıma bu sorun gelmeye başladı. İşin garibi sisteme başka kart takınca sorunsuz çalışıyor. Kartı başka PC'ye takınca orada sorunsuz çalışıyor. Güç kaynağını ve anakartı değiştirip test ettim yine aynı sorunu alıyorum. Isıs değerleri maximum 65C oluyor. Windows 10, 11, LTSC, normal sürüm denedim. Her sürümde 566.66 - son sürüm sürücü arasındaki tüm sürücüleri denedim hepsinde aynı. Kartı çıkarıp ikinci bilgisayara bağlıyorum sorunsuz çalışıyor. İşin içinden çıkılmaz oldu. Bugün ASUS'a RMA talebi açtım kartı garantiye vereceğim. Umarım gittiği yerde de aynı sorunu yaparda iade değişim kararı çıkar. Bu sefer de piyasada TUF4080 yok iade olursa 44.400TL'ye muadil performansta NVIDIA kart alamayacağım. Bakalım ne olacak. İki ucu pislenmiş değnek gibi oldu benimki de.

Aynı sorunu RTX 4080 ile yaşamaktayım. Sistemimi 7800x3D'den 9950X'e güncelleyince başıma bu sorun gelmeye başladı. İşin garibi sisteme başka kart takınca sorunsuz çalışıyor. Kartı başka PC'ye takınca orada sorunsuz çalışıyor. Güç kaynağını ve anakartı değiştirip test ettim yine aynı sorunu alıyorum. Isıs değerleri maximum 65C oluyor. Windows 10, 11, LTSC, normal sürüm denedim. Her sürümde 566.66 - son sürüm sürücü arasındaki tüm sürücüleri denedim hepsinde aynı. Kartı çıkarıp ikinci bilgisayara bağlıyorum sorunsuz çalışıyor. İşin içinden çıkılmaz oldu. Bugün ASUS'a RMA talebi açtım kartı garantiye vereceğim. Umarım gittiği yerde de aynı sorunu yaparda iade değişim kararı çıkar. Bu sefer de piyasada TUF4080 yok iade olursa 44.400TL'ye muadil performansta NVIDIA kart alamayacağım. Bakalım ne olacak. İki ucu pislenmiş değnek gibi oldu benimki de.

Allah yardımcımız olsun işin içinden çıkamıyoruz takıldık kaldık.

Kernel Power 41 (63) hatası nedir?

Bu hata genellikle ani güç kesintisi, donanım çakışması veya sistemin stabil olmamasından kaynaklanır. PSU'yu değiştirdiğini ve OCCT testinde sorun yaşamadığını belirttiğine göre, güç kaynağını şimdilik elemiş olalım.

Zaten ekran kartını test etmişin ve sorun çıkmamış ama senin siteminde sorun çıkmış.
bu, sürücü uyumsuzluğu, BIOS ayarları veya anakart ile ilgili olabilir.

• ASUS Prime B450M K'nin en güncel BIOS sürümünü yüklediğine emin ol.
  • Chipset sürücülerini AMD'nin resmi sitesinden indirip güncelle.

ekran kartı sürücü sorunu olabilir mi?
    • DDU (display driver uninstaller) kullanarak NVIDIA sürücülerini tamamen kaldır.
    • En güncel sürücüyü temiz kurulum ile tekrar yükle.
    • Alternatif olarak daha eski bir sürücü yükleyip dene. (özellikle PUBG'de GPU çökmesi diyorsa sürücü çakışması olabilir.)

Kesin yapman gerekenler.
      • DDU ile sürücüleri kaldır, eski bir sürüm yükle.
      • BIOS ve chipset güncelle.
      • PCI-e slotunu değiştirerek test et.
      • RAM'i farklı slota tak veya farklı bir RAM ile dene.
      • oyun oynarken sıcaklıkları ve voltaj değerlerini kontrol et.

Sorun devam ederse beni etiketle bul detaylı yardımcı olayım

+System

-Provider
[ Name]Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid]{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}

EventID41

Version10

Level1

Task63

Opcode0

Keywords0x8000400000000002

-TimeCreated
[ SystemTime]2025-03-24T13:18:03.5284497Z

EventRecordID10284

Correlation

-Execution
[ ProcessID]4
[ ThreadID]8

ChannelSystem

ComputerDESKTOP-PBI9HAA

-Security
[ UserID]S-1-5-18

-EventData

BugcheckCode0

BugcheckParameter10x0

BugcheckParameter20x0

BugcheckParameter30x0

BugcheckParameter40x0

SleepInProgress6

PowerButtonTimestamp0

BootAppStatus3221225684

Checkpoint16

ConnectedStandbyInProgressfalse

SystemSleepTransitionsToOn2

CsEntryScenarioInstanceId2

BugcheckInfoFromEFIfalse

CheckpointStatus0

CsEntryScenarioInstanceIdV22

LongPowerButtonPressDetectedfalse

LidReliabilityfalse

InputSuppressionState0

PowerButtonSuppressionState0

LidState3

WHEABootErrorCount0
Olay görüntüleyici bu şekilde.

Bu Kernel Power 41 hatası, sistemin düzgün bir şekilde kapanmadan aniden kapandığını veya yeniden başladığını gösterir.
Güç kesintisi olmuş prizi falan kontrol et ya da adaptör dene.
Bildiğim aşırı ısınmadan olur oda işte MSI Afterburner'dan bakarak kontrol edeceğin bir şey.
PSU değiştirmeyi denedin mi hocam bunu önerebilirim.

Bu Kernel Power 41 hatası, sistemin düzgün bir şekilde kapanmadan aniden kapandığını veya yeniden başladığını gösterir.
Güç kesintisi olmuş prizi falan kontrol et ya da adaptör dene.
Bildiğim aşırı ısınmadan olur oda işte MSI Afterburner'dan bakarak kontrol edeceğin bir şey.
PSU değiştirmeyi denedin mi hocam bunu önerebilirim.

PSU değiştim priz değiştim sorun aynı DDU ile driverları sildi. Şimde yeniden kurdum deneyip yazacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı