GTX 1660 Super sistemi satıp laptop almak mantıklı mı?

Makaleler
15
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Grafiker/Fotoğrafçı
Selamlar. Masaüstümü satıp laptop alma düşüncesindeyim çünkü belli belirsiz şehir dışına gezmeye çıkabiliyorum. Yanıma bir laptop almak isttiyorum ancak dandik bir şey alıp huzursuz olmak da istemiyorum. 1 maaşımı feda edip üstüne de pek iyi olmayan masaüstümü 10k'ya satıp 30k'ya iyi bir laptop alamaz mıyım?
Masaüstümün özellikleri:

GPU: EVGA GTX 1660 Super 6 GB.
CPU: AMD Ryzen 5 5600.
Soğutucu: ID-Cooling SE214-XT
Anakart: Ascrock 550M-HDV
RAM: Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz.
SSD: Kingston 120GB (okuma yazma hızını bilmiyorum)
HDD: Sanırım WD blue 7200RPM.
-
Ağır oyunlar oynamadıgım için PC bana yetiyor ancak dediğim gibi şehir dışındada laptop lazım. Normal zamanlarımda evdeyken laptop 2 monitörüme baglayıp masaüstü gibi kullanmam zarar verir mi? Çıkarılabilir bataryalı bir model alıp masaüstü gibi kullanırken bataryayı çıkarsam daha iyi mi olur, bir şey değişmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Masaüstümü satıp laptop alma düşüncesindeyim çünkü belli belirsiz şehir dışına gezmeye çıkabiliyorum. Yanıma bir laptop almak isttiyorum ancak dandik bir şey alıp huzursuz olmak da istemiyorum. 1 maaşımı feda edip üstüne de pek iyi olmayan masaüstümü 10k'ya satıp 30k'ya iyi bir laptop alamaz mıyım?
Masaüstümün özellikleri:

GPU: EVGA GTX 1660 Super 6 GB.
CPU: AMD Ryzen 5 5600.
Soğutucu: ID-Cooling SE214-XT
Anakart: Ascrock 550M-HDV
RAM: Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz.
SSD: Kingston 120GB (okuma yazma hızını bilmiyorum)
HDD: Sanırım WD blue 7200RPM.
-
Ağır oyunlar oynamadıgım için PC bana yetiyor ancak dediğim gibi şehir dışındada laptop lazım. Normal zamanlarımda evdeyken laptop 2 monitörüme baglayıp masaüstü gibi kullanmam zarar verir mi? Çıkarılabilir bataryalı bir model alıp masaüstü gibi kullanırken bataryayı çıkarsam daha iyi mi olur, bir şey değişmez mi?

Çıkarılabilir bataryalı laptop kalmadı piyasada bayağıdır gördüğümü hatırlamıyorum. Birde o bütçe laptoplarda hem HDMI hem DP çıkışı olur mu hepsinde bilmiyorum dikkat et alırken ona. Herhangi bir problem yaşatmaz çift monitöre görüntü vermen.

Senin masaüstü sadece ekran kartı ve m2 ssd güncellemesiyle gayet standart güzel bir PC olur pek kötü sayılmaz. 10.000 TL'ye satabilirsin kasa ve güç kaynağı çok kötü değilse.

Çıkarılabilir bataryalı laptop kalmadı piyasada bayağıdır gördüğümü hatırlamıyorum. Bir de o bütçe laptoplarda hem HDMI hem DP çıkışı olur mu hepsinde bilmiyorum dikkat et alırken ona. Herhangi bir problem yaşatmaz çift monitöre görüntü vermen.

Senin masaüstü sadece ekran kartı ve M.2 SSD güncellemesiyle gayet standart güzel bir PC olur pek kötü sayılmaz. 10.000 TL'ye satabilirsin kasa ve güç kaynağı çok kötü değilse.

PSU ve kasa idare eder durumda. Ne çok kötü ne çok iyi. Dediğim gibi ağır oyunlar oynamadıgım için ekran kartı yetiyor. Ancak dediğiniz gibi SSD yükseltmesi yapmam lazım özellikle M.2 SSD almam gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı