GTX 1660 Super uygun işlemci önerisi

AmorphouS17

Decapat
Daha fazla  
reisler bende ekran kartı olarak gtx 1660 super işlemci olarak intel i5 6500 var ama işlemci artık çok eski kaldı aynı anda discord ve valorant bile oynatmıyor ekran kartıma uygun işlemci olarak ne önerebilirsiniz uzun zamandır bu işlere bakmıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim(anakart:B250M-D2V)

Bütçene uygun 7. nesil işlemci satın alabilirsin.

Uyumlu işlemcilerin listesi:
Ben 7. nesil önermem. Performans artışı çok olmayacaktır ayrıca i5 7400 en düşük 2000 tl bir üstü i7 7700k çıkarsanız fiyat 4500 tl'ye çıkıyor ve performans artışı yok denecek kadar az. i7 evet artış sağlıyor ancak teknolojik açıdan eski kalmış. 11. nesil intel veya amd 3. nesil veya 5. nesil ideal olacaktır.

Intel tarafında o bütçeye 12. nesil alınabilir bütçeyi en fazla 500TL 600TL arttırır.
Evet doğru diyorsunuz lga 1700 anakart fiyatlarına bakmayalı baya olmuş. Sanırım 12. nesil daha mantıklı olur.

Tek başına işlemci değişmeyin bence anakartıda bütçenize göre bir AM4 veya LGA1200 geçirin. Çünkü işlemcide iyi kötü güzel bir şey isterseniz fiyat biraz tuzlu kaçıcaktır.
İntel isterseniz anakart ve işlemci
Amd isterseniz anakart ve işlemci

Reis aslında anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum ama şu anki parçaların alacağım anakartla uyumlu olacağını nereden anlamam gerekiyor

Ek olarak bu ekran kartında 10105F ten aşağı işlemci düşünmeyin derim

Hocam ben ileride ekran kartını RTX 2060'a yükseltsem bu önerdiğiniz işlemci ile devam edebilir miyim?

Intel tarafında o bütçeye 12. nesil alınabilir bütçeyi en fazla 500TL 600TL arttırır.

Pek bilgim yok da link atabilir misin?

Reis aslında anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum ama şu anki parçaların alacağım anakartla uyumlu olacağını nereden anlamam gerekiyor

Hocam ben ileride ekran kartını RTX 2060'a yükseltsem bu önerdiğiniz işlemci ile devam edebilir miyim?

Öncelikle 10. Nesil Intel almayın RAM hızı 2666 veriyor ve bu iyi bir şey değil 11. Nesiller 3200 verebiliyor ve aralarındaki fiyat farkı çok az. İkinci olarak RTX 2060 bir upgrade olmaz yani birazcık paranıza yazık olur. 1660 Super zaten güçlü bir kart her ne kadar artık her şeyi Max ayarlarda oynatamasada. Buradan upgrade B580 RX7600 veya RTX 4060 Tİ alınabilir. Anakart İşlemci ve Ram bunları alabilirsiniz. Tabii RAM'den iki tane almanız gerekli 16 GB için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı