- Makaleler
- 1
Otomatikte bırakması daha sağlıklı.Hocam sabit 50-60 yapın serin çalışır.
Otomatikte bırakması daha sağlıklı.Hocam sabit 50-60 yapın serin çalışır.
Dediklerini uygulayacağım.İlk olarak yapman gereken şey kasanın iyi hava almasını sağlamak ve bunun için mutlaka kapalı bir bölmede ise dört tarafı açık rahat hava sirkülasyonu yapacak bir yere almak.
İkincisi ; Fan ayarı mutlaka Auto modunda olsun gerçi Afterburner üzerinden kullanıcı odaklı kendi fan hızını ayarlayabilirsin ama şimdilik Auto’da kalsın.
Üçüncüsü ; Havalar malum çok sıcak bu sıcağın üstüne birde nemi eklersen kasandaki 3 adet ön 1 adet egzoz fan yetersiz kalıyor olabilir. Bunu öğrenmek içinde kasanın ön panelini ve yan kapağını açıp birde öyle bakman gerekiyor.
Dördüncüsü ; Kasanın üst tarafına 2x14 Be Quiet Pure Wings 2 040 veyahut 081 model olanından al sıcaklıklardan 4-5 derecelik bir azalış büyük ihtimalle olacaktır. Yalnız burda şöyle önemli bir ayrıntı var o da kasanın ön tarafındaki fanlar içeriye temiz havayı almakta zorlanıyorsa tahliye fanlarından istediğin verimi alamazsın. Önceliğin kasanın önünde yer alacak fanların içeriye temiz havayı aktarmasıdır.
Beşincisi ; Afterburner yazılımından Power Limit ile Temparature Limit arasındaki ilişkiyi kestikten sonra nasıl kesildiğine internetten bakabilirsin çok kolay power limiti muhtemelen 100’de onu 80 çek. Birde öyle bir bakalım.
Bu arada EgeN7 arkadaşımız gerçekten insanlara yardımcı olmaya çalışan samimi bir forum üyesidir. O da bu konuda size bıkmadan usanmadan yardımcı olmaya çalışacaktır. Onun da peşini bırakmayın yani.Hava alması açısından evet ama o kadar değişme olmaz. Fan almadan önce bunu da deneyin ama önce fanı otomatiğe alıp deneyin %45 az gibi geldi bana.
Control diye bir oyun var bilirsin belki onu bir oynasana bakim ne oluyor .d Tabi kasanda kaç fan var önü mesh mi odanda klima var mı bunlarda önemli tabi.Ben de 1660Ti modelini kullanıyorum, 70'i bile zor gördüm ki Ventus modeli olmasına rağmen. Kartta sorun yok yani.
Control daha çıkmadı diye biliyorum. Steam üzerinde.Control diye bir oyun var bilirsin belki onu bir oynasana bakim ne oluyor .d Tabi kasanda kaç fan var önü mesh mi odanda klima var mı bunlarda önemli tabi.
Control daha çıkmadı diye biliyorum. Steam üzerinde.
Evet Steam’de henüz çıkmadı ben Epicten aldım oyunu. Bende 1660 Ti Gaming X modeli var çok yoruyor kartı 80 derecelerin üstünü görüyor. İlk zamanlar kartta bir sorun var sandım ama büyük ihtimalle kasanın hava sirkülasyonu ile ilgili bir sorun var sıcak hava tahliye olmuyor diye düşünüyorum çünkü oyunu kapattıktan sonra ekran kartı sıcaklığı boştaki halini dönüyor ama içerideki sıcak hava 20 dakika falan daha atılmaya devam ediyor egzoz fana elimi tuttuğumda 20 dakika boyunca sıcak hava atıyor.Control daha çıkmadı diye biliyorum. Steam üzerinde.
Epic Games ile çok aram olmadığı için bilmiyordum. Teşekkürler.Epic Games?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.