GTX 1660 Super'ın 90 derece olması normal mi?

ASUS'un hata olan modeli ROG STRIX olan değil.
ASUS TUF serisinde sıkıntı vardı onu da zaten TUF Evo adıyla çıkardılar.

ASUS'un hata olan modeli ROG STRIX olan değil.
ASUS TUF serisinde sıkıntı vardı onu da zaten TUF Evo adıyla çıkardılar.
Benzer bir hata ROG Strix modelinde de çıktı, termal blok'un montaj basıncı normalde 30-40 psi iken, bu modele özel montaj basıncı aralığını 50-70 psi yaparak ısı iletimini arttırıp kartı soğuttular, bunun için de montaj vidalarının değişmesi gerekti.

Evet bende ASUS'a ulaştığımda benzer cevaplar verdiler ve geri gönderdim. Sonuçta sıfır olarak aldığım kartta bir işlem görmesi ömrünü kısaltacağı için tamiri asla kabul etmedim. Sadece değişim istedim ve henüz beklemedeyim. Bu arada Asus Geçerli sıcaklığın 110 dereceye kadar cikması halinde dayanabileceğini belirtmiş resmi olarak ama tabii ki bu derece çok tehlikeli kart için. Oyunlar için normal ısı değerleri 60 ile 75-80 arasında değişir. 90 99 derece felan bunlar anormal ısılar. Arkadaşın kartında da olduğu gibi.
Kanka yaniyor o kart oyle olmaz ki üst sıcaklık derecesi nedir ve kapanmiyor mu?
ASUS'un belirttiği üst sicaklık 110 derece. Ama bu şekilde ekran kartı kullanılmaz. Özellikle de benim gibi evhamlı biri hiç kullanmaz. Yani 100 derecede kapanmadığını biliyorum fakat bu ısıları denemek için gördüm yoksa hiçbir ekran kartını bu derecelerde çalıştırmamak anında kapatmak gerek. Maalesef üretimle ilgili bir sorun olduğunu öğrenince de geri gönderdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…