GTX 1660 Ti 280 Hz monitörde kaç FPS alır?

Neden peki hocam FPS farklı bir şey HZ farklı bir şey ama.

Hocam bilgisayarınız oyunda 5 FPS alsın diyelim ama ekranınız 280 Hz. Siz bu FPS ile 280 Hz akıcılığını bekler misiniz? Şöyle düşünün bilgisayarınız 30 FPS aldığında ekranınız 30 Hz, 150 FPS aldığınızda ekranınız 150 Hz, 280 FPS aldığınızda ekranınız 280 Hz, 500 FPS aldığınızda ekranınız maksimum 280 Hz engeline takılacağı için yine 280 Hz gibi davranır. Umarım sizin için açıklayıcı olmuştur.

Hocam dediğinizi anladım o zaman sadece masaüstü akıcı hale geliyor oyunlar da pek bi etkisi yok monitörün hz si ne kadar yüksek olursa olsun

Hocam dediğinizi anladım o zaman sadece masaüstü akıcı hale geliyor oyunlar da pek bir etkisi yok monitörün Hz'si ne kadar yüksek olursa olsun.

Hocam oyunda 280 FPS alırsanız masaüstüyle aynı akıcılığa sahip olursunuz. Çünkü 280 Hz'e ayarladığınızda masaüstünde artık 280 FPS aldığınız için aşırı bir akıcılık oluyor. Dediğim gibi oyunlarda 280 FPS alırsanız masaüstündeki aynı aşırı akıcılığa sahip olursunuz.

Konuya açıklık getirelim hocam oyunlarda pek bir etkisi yok yani ben oyunda 60fps alıyorsam monitörde de 60fps hissiyati alacağım 240hz ve ya 144hz hissiyati vermiyecek doğru mudur?

Konuya açıklık getirelim hocam oyunlarda pek bir etkisi yok yani ben oyunda 60FPS alıyorsam monitörde de 60FPS hissiyati alacağım 240Hz veya 144Hz hissiyati vermiyecek doğru mudur?

Aynen öyle. FPS miktarınız artıkça akıcılığınız da o oranda artacak. Akıcılık için ilk önemli etken FPS miktarı, monitörün Hz'si değil.

O kötü oldu şimdi neyse sağlık olsun ilerde daha iyi bir notebook ya da kasa alırsam benim için daha iyi olacak bu aldığım monitörde gsync özelliği var mesela laptop da vsync açık oynadığım da ekran da yırtılma meydana geliyor monitörde de yırtılma meydana gelecek mi?

Yanlışınız var v-Sync açıkken yırtılma olmaz. Bu monitörde G-Sync açıp keyfinize bakın. Açmasanız bile ekranda yırtılma çok olmaz çünkü 280 FPS'i aşabilecek bir kart değil. Yırtılma dediğimiz şey ekran kartının aldığı FPS, monitörünüzün hertzinden yüksekse oluşuyor.

Pardon kapalı yazacağıma açık yazmışım anladım hocam çok teşekkür ederim zor güç bela anladım

Hocam son birşey soruyum bazı oyunlar da bazı yerler de fps düşüşü yaşıyorum bu neden oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…