GTX 1660 Tİ ARMOR 80 Derece Normal mi?

RetroHead

Decapat
  • 1660 Tİ Armor ekran kartı
  • i5 9600K
  • Hyper 212 Cooler Master
  • H370 GAMING Plus
  • 3000MHz CL15 RAM
  • 240GB SSD
  • 1TB HARDDISK

Sistemim bu şekilde. MSI Afterburner indirdim overclock yapmıyorum fan hızını arttırıyorum bazen. Kasanın üstüne elimi koyunca çok sıcak geliyor. Ekran kartı ısısı ise V-Sync açık path of exile oynarken 75 üzeri 80 altı civarda kalıyor. Yüksek ayarlarda oynamak istediğimden oyun ayarları da öyle, 140FPS alıyorum. Yaz zamanındayız acaba bir sorun mu var yoksa ben mi endişeleniyorum?

Kasa sıcaksa hava akışı yetersiz demektir. Tabii oda sıcaklığının da etkisi büyük. Kısmen sorun ama çok da şey etme, salla gitsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
V-Sync kapatıp deneyin
Pardon ama V-Sync kapatmanın sıcaklığa nasıl olumlu bir etkisi olsun? 144 FPS almak için kart %80 kullanılırken kapatınca daha yüksek almak için daha fazla kullanacak ve bu sıcaklığı arttıracak.
@RetroHead dostum yaz aylarında kasanın ısınması normal. Kasa konumunu ve modelini söyler misin? Kasanın yan kapağını açmak çözüm olabilir.

Pardon ama V-Sync kapatmanın sıcaklığa nasıl olumlu bir etkisi olsun? 144 FPS almak için kart %80 kullanılırken kapatınca daha yüksek almak için daha fazla kullanacak ve bu sıcaklığı arttıracak.
@RetroHead dostum yaz aylarında kasanın ısınması normal. Kasa konumunu ve modelini söyler misin? Kasanın yan kapağını açmak çözüm olabilir.
Her yolu denemek lazım, V-Sync bildiğiniz üzere kartı kısıtlıyor. Belki bu çözüm olacak? Nereden bilebilirsiniz?

V-Sync kapatıp deneyin, kasa hava alıyor mu? Egzoz fan var mı? Kasa konumu nerede ?
Kasa yerden yukarda sandalyenin üzerinde egzoz fanı var vsync kapatıcam fakat tearing oluşmasını istemediğim için açmıştım sistem izin verir diye, monitörüm C24GL1 AOC 144HZ
Kapağı toz almasın diyer açmak istemiyorum, CM LİTE 5

Dokunduğunuz zaman kasanız ortamdan daha sıcaksa kasanızdaki hava akışı yetersiz kalıyor demektir. Zaten kasanız hava akışı olarak sorunlu bir model, forumda ufak araştırmalarla bulabilirsiniz(Hatta bir kişi kendisi modifiye etmişti.). Size önerilerim:
- Kasanız kapalı bir yerdeyse mümkün olduğunca açık bir alana alın.
- Kasanızın önündeki pleksi tabakayı çıkarın.

Aynı ekran kartı bende de var. 66, 67 derecenin üstünde görmedim yaz sıcağında. Geceleri 61 62 civarı. Kasa MB511, muhtemelen sizin kasanızdaki hava akışı yetersiz, bunun dışında başka bir problem görmüyorum.

Aynı ekran kartı bende de var. 66, 67 derecenin üstünde görmedim yaz sıcağında. Geceleri 61 62 civarı. Kasa MB511, muhtemelen sizin kasanızdaki hava akışı yetersiz, bunun dışında başka bir problem görmüyorum.

Aynı kasa aynı ekran kartı dishonered 2 de sonuç bu.

IMG_3812.JPG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı