GTX 1660 Ti DotA 2 FPS sorunu

tayfun kaplan

Centipat
Merhaba, laptopta DotA 2 oynarken özellikle geçişlerde FPS anlık olarak 120'den 10'a düşüyor. Oyunda da devamlı değişken, sabit durmuyor. Tüm sürücüleri güncelledim ve Windows Update'leri yaptım ancak düzelmedi. MSI'ın servisine gönderdim. "Normal; onboard kart ve ve harici ekran kartı(GTX 1660 Ti) arasında geçiş yapıyor" dediler. Sonra bir bilgisayarcıya götürdüm. "Bu özellikteki bir laptop için normal değil" dedi. Laptopı bırakmamı istedi ve ertesi gün teslim ettiğinde teknik servisin bile kaç günde yapamadığı işi yapmıştı. FPS 120'ye çakılmış ve en kasmalı zamanda bile 60 FPS altını görmüyor. FPS'deki oynaklık kalkmış, genelde 120-121 takılıyor. Israr etmeme rağmen ne yaptığını söylemedi. Şimdi laptopa format attım ve yine aynı sorun. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptopta DotA 2 oynarken özellikle geçişlerde FPS anlık olarak 120'den 10'a düşüyor. Oyunda da devamlı değişken, sabit durmuyor. Tüm sürücüleri güncelledim ve Windows Update'leri yaptım ancak düzelmedi. MSI'ın servisine gönderdim. "Normal; onboard kart ve ve harici ekran kartı(GTX 1660 Ti) arasında geçiş yapıyor" dediler. Sonra bir bilgisayarcıya götürdüm. "Bu özellikteki bir laptop için normal değil" dedi. Laptopı bırakmamı istedi ve ertesi gün teslim ettiğinde teknik servisin bile kaç günde yapamadığı işi yapmıştı. FPS 120'ye çakılmış ve en kasmalı zamanda bile 60 FPS altını görmüyor. FPS'deki oynaklık kalkmış, genelde 120-121 takılıyor. Israr etmeme rağmen ne yaptığını söylemedi. Şimdi laptopa format attım ve yine aynı sorun. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum.
Belki onboard kartı komple kapatmış olabilir.

Benim kardeşimin önceki laptobunda da bu sorun vardı bir keresinde beni çağırdı FPS düşük ve oyun takılıyordu ve koku vardı laptopda çok sıcaktı yanmıştı sanırım bidaha ekran kartı çalışmadı görüntü ayarlarına girdiğimde onboard kullanıyordu hep.
FPS arada düşüyormuş ama hep düşük değilmiş.

Dediğim gibi o tamirci onboard kartı tamamen kapatmış olabilir ya da V-Sync açabilirsin
Şöyle ki; onboard kartı kapatmak mümkün değilmiş. BIOS'a girdim ancak orada da öyle bir seçenek yok. Bu sefer Amerika MSI'a ticket attım. "Öyle bir seçenek yok. Bu optimum laptop. Kendi seçiyor hangi kartı kullanacağını. " Dediler.
DotA'yı bilmiyorum ama LOL'de FPS limitleyici tarzı bir şey var dotada da vardır belki oyun ayarlarına göz atın.
Evet dikey senkronizasyon. O kapalı. NVIDIA denetim masasında da kapalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı