GTX 1660 Ti Ekran Kartı fanı stabil çalışmıyor

caner1842

Centipat
2 hafta kadar önce R5 3600 ve GTX 1660 Ti sistem topladım. Ekran kartı ASUS ROG 3 fanlı Advanced olan model. En soldaki fan sürekli diğerlerinden farklı devirleniyor, ardından yavaşlıyor. Fan sürekli hızlanıyor ve yavaslıyor. Fan hızını HWMonitor programından takip ediyorum, 3 saniye içinde 40-50 bin RPM yazıyor ve 1000'e düşüyor. Problem PSU'da mı ekran kartında mı? Birkaç farklı yazılım yüklü acaba yazılımdan mı bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun büyük ihtimal ekran kartından. Yazılımlar ile ayarlama yapsanız bile bu işlem tek fan için özel olarak ayarlanmıyor diye biliyorum. Yine de kullandığınız yazılımların hepsinin ayarını varsayılana getirin ve kaldırın. Ekran kartı sürücüsünü de DDU ile kaldırıp temiz kurulum yapın. Sonuç alamazsınız servise vermenizi öneririm.

DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal

3 fanıda aynı hıza ayarlıyorum yazılım üzerinden.ama en soldaki hızlanıp yavaslamaya devam ediyor kendi kafasına göre.ama bütün bunları sadece boşta masaüstündeyken yapıyor oyunlarda falan böyle bir proglem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…