GTX 1660 Ti ekran kartının sesi yeni kasa alınca azalır mı?

Yigitcannm

Hectopat
Arkadaşlar bende GTX 1660 Ti ekran kartı var. Dışarı çok fazla ses veriyor. Bende ofis kasası var. Herhangi bir fan yok. Yeni bir tane fanlı oyuncu kasası alsam düzelir mi bu sorun? Diğer odaya kadar gidiyor sesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine hava akışı kötü bir kasa alıyorsan bir şey değişmez. Eğer ekran kartının sesli çalışmasının sebebi kartın sıcak çalışmasından dolayı fan seviyesinin yüksek çalışmasındansa, evet hava akışı iyi bir kasa alırsan kart daha serin çalışacağı için fan sesi azalacaktır.

Ekran kartının kendi sesi ile kasanın bir alakası yok(aşırı derece sıcak bir kasa olup fanların son ayarda dönmesine yol açmadıkca), sesin ekran kartından geldiğine de eminmisiniz bilmiyorum. Genelde ekran kartından yüksek ses gelmesi için yük altında olması ve fanların yüksek hızda çalışması lazım.

Ekran kartının kendi sesi ile kasanın bir alakası yok(aşırı derece sıcak bir kasa olup fanların son ayarda dönmesine yol açmadıkca), sesin ekran kartından geldiğine de eminmisiniz bilmiyorum. Genelde ekran kartından yüksek ses gelmesi için yük altında olması ve fanların yüksek hızda çalışması lazım.
Ya şöyle valorant oynuyorum onda gayet normal geliyor sesi gtaya geçiyorum bayabi yükseliyor

Ya şöyle valorant oynuyorum onda gayet normal geliyor sesi gtaya geçiyorum bayabi yükseliyor

Valorant işlemci odaklı bir oyun daha çok, bu yüzden ekran kartını tam güçte oynatmaz. Dolayısıyla fanlar daha hızlı dönmüyor ve ses daha az geliyor. Gtaya girdikten sonra MSI Afterburner uygulamasını kullanarak oyun içi Sıcaklık değerlerini ve fanların % Kaçta döndüğünü paylaşın.

Valorant işlemci odaklı bir oyun daha çok, bu yüzden ekran kartını tam güçte oynatmaz. Dolayısıyla fanlar daha hızlı dönmüyor ve ses daha az geliyor. Gtaya girdikten sonra MSI Afterburner uygulamasını kullanarak oyun içi Sıcaklık değerlerini ve fanların % Kaçta döndüğünü paylaşın.
Ben gtayı silmiştim yükleyince direk atıcam

Ama litle nightmares diye bi oyun var ondada aynı şekil gtadakiyle fan sesi aynı çalışıyor

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 63D79203-84F6-4C9F-B034-B9422290AD79.jpeg
    63D79203-84F6-4C9F-B034-B9422290AD79.jpeg
    360,6 KB · Görüntüleme: 31
  • E5524A57-F928-4BA8-A5D6-63C2D6D901A8.jpeg
    E5524A57-F928-4BA8-A5D6-63C2D6D901A8.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 25

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı