GTX 1660 Ti GPU fanları %100'de çalışıyor

ugurcanerdem

Centipat
Arkadaşlar merhaba, daha önce çok fazla sorunumu burası sayesinde çözdüm ama bunun için uzun süre uğraşmama rağmen çözüm bulamadım ve sorunu anlayamadım.
Muhtemelen kesin bir çözüm yok ama en azından sorunun ne olduğunu yorumlamak istedim. Özellikle yabancı forumlarda çok fazla yaşayan ve çözemeyen çok fazla insan var.

Öncelikle sistemim:
ASRock H310cm anakart.
Intel i5 9400F işlemci.
Galax NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ekran kartı.
8x2 çift kanal 16 GB XPG Gammix D10 3000MHz RAM.
Adata SU630 480 GB SSD.
FSP Hydro HD600 600W PSU.

Soruna gelirsek de; bu sistemi alalı 6 ay oluyor ve yaklaşık son 15 gündür masaüstü kullanımında, YouTube Netflix vb. platformlarda hiçbir sorun yok ama oyun oynamaya başladıktan bir süre sonra bir anda ekrandaki görüntü gidiyor ve ekran kartının fanları %100'de sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Power tuşundan bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece de düzelmiyor. Bu sorun sadece sistemi yoran oyunlarda değil, FM 2020 gibi çok da yormayan oyunlarda da gerçekleşiyor. Örnek olarak; Red redemption 2, F1 2019 gibi oyunları 2 saat civarı oynayabilirken FM'de yaklaşık 15-20 dk sonra bu sorun oluyor.
Ek olarak da normalde 144 Hz kullandığım görüntü yenileme hızını 60 Hz'ye düşürerek denediğimde çok daha uzun süre oyun oynayabildim.

Sorunla alakası var mıdır bilmiyorum ama karantina sebebiyle kasayı arabayla İstanbul'dan çanakkale'ye taşıdım ve sorun buraya geldikten sonra başladı. Taşırken de ekran kartı ve işlemciyi çıkarıp kutusunda getirmiştim.

Denediklerim:
-FurMark, OCCT gibi App'lerle ekran kartına test yaptım ama %100 GPU kullanımı ve yüksek sıcaklıklara rağmen kapanma olmadı.
-Ekran kartı Driver'ını temiz şekilde kaldırıp tekrar kurdum.
-Ekran kartı Driver'ını kaldırıp bu sorunu yaşamadığım zamandaki eski Driver'ı kurdum.
-Format atmak. (Formattan sonraki 2 gün sorunsuz gibiydi)
-Display Port kablosu yerine HDMI kablosyula bağlanmayı denedim.
-Güç sorunu olabileceğini düşünerek kasaya yeni bir PSU taktım.
-MSI Afterburner'dan ekran kartını underclock yaprak daha az perofrmansla çalıştırmayı denedim.
-Bir çok sefer kasa içi bağlantıları kontrol edip ekran kartını çıkartıp taktım.
-Anakartın ve ekran kartının BIOS'larını güncelledim.

Muhtemelen kasayı aldığım yere ekran kartını göndermem gerekecek ama bu dönemde de ne zaman geleceği belli değil, bu sıkıntıya da çok girmek istemiyorum. En azından burada sorunun ne olabileceği hakkında fikir alış-verişi yapmak istedim.
Aynı sorunu yaşayan olursa diye; en sonunda aldığım yere yolladım, yaptıkları testlerde ekran kartında sorun olduğunu gördükleri için yenisini yolladılar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı