GTX 1660 Ti ekran kapanıyor ve GPU fanları hızlanıyor

CastleFrank

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 7 2700X.
GTX 1660 Ti 6 GB.
XPG 8x2GB RAM.
XPG 512 GB M.2 SSD.
Merhaba başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken bazen 10dk bile geçmeden bazen ise 1-2 saat sonra aniden ekran gidiyor ve GPU fanları hızla dönmeye başlıyor. Bazen oyun sesleri gelmeye devam ediyor bazen oyun sesleride gelmiyor. En son Shadow of war oynarken arkada oyun indirdiğimde oyuna girer girmez aldım bu hatayı oyun indirmeyi kapattığımda ise 1-2 saat sonra tekrar hata verdi. Düşük sistem isteyen oyunlarda da bu hatayı alıyorum ancak yüksek sistem isteyen oyunlardan daha az. PC'ye format atmayı denedim fakat hatalar düzelmedi. Sistemi yaklaşık 9 ay önce topladım yeni sayılır yani ama son zamanlarda bu hata artmaya başladı. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

%90 ihtimalle sıkıntımız aynı çıkacak. Benim de başıma geldi bu. Ekran kartı bildiğin üzere 8 pin kullanıyor güç kablosunu. Eski PSU parçamda direk 8 pin çıkış yoktu ve ben dönüştürücüyle 8 pin takıp kullanıyordum. Yeni PSU aldım ve sorunum düzeldi.
Bu arada PSU marka modelini yazar mısın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı