GTX 1660 Ti için işlemci önerisi

FurkanSaatci

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
MSI A320M-A PRO
Merhaba, GTX 1660 Ti OC 6 GB ekran kartına sahibim, 1x8GB RAM var, sistemim AM4 ve Ryzen 3 1200 işlemciye sahibim. DDR5e geçmek benim için şu an biraz masraflı ve zor, bunun için işlemcimi değiştirmek ve RAM eklemek istiyorum. İlk başta Ryzen 5 5600X düşündüm sonra biraz daha araştırma yapınca gerek olmayabileceğini düşündüm. Sizce 1600 Ti için darboğaz yapmayacak ve çok pahalı olmayacak şekilde işlemci ne alabilirim ve RAM'lerin stabilize çalışması için 1x8GB daha mı almam lazım 1x16 eklesem olur mu?

Merhaba, GTX 1660 Ti OC 6 GB ekran kartına sahibim, 1x8GB RAM var, sistemim AM4 ve Ryzen 3 1200 işlemciye sahibim. DDR5e geçmek benim için şu an biraz masraflı ve zor, bunun için işlemcimi değiştirmek ve RAM eklemek istiyorum. İlk başta Ryzen 5 5600X düşündüm sonra biraz daha araştırma yapınca gerek olmayabileceğini düşündüm. Sizce 1600 Ti için darboğaz yapmayacak ve çok pahalı olmayacak şekilde işlemci ne alabilirim ve RAM'lerin stabilize çalışması için 1x8GB daha mı almam lazım 1x16 eklesem olur mu?

Düz 5600 alın geçin 5600 ufak bir OC ile 5600X gücüne geliyor extra olarak yanında aynı modülden olursa iyi olur 8 GB RAM aldiginiz zaman sistem güzel bir konuma gelecektir. R5 5600 stock fan ile 85-86 derecelere kadar ulaşacaktır. Hava soğutma olarak dark freezer x123 modelini tavsiye ederim. https://www.akakce.com/islemci-sogu...tipi-sogutucu-dkccx123-fiyati,1120954148.html

R5 3600 iyidir. Fiyat farkı çok yoksa R5 5600.

300-400 TL civarı fark ediyor.

Düz 5600 alın geçin 5600 ufak bir OC ile 5600X gücüne geliyor extra olarak yanında aynı modülden olursa iyi olur 8 GB RAM aldiginiz zaman sistem güzel bir konuma gelecektir. R5 5600 stock fan ile 85-86 derecelere kadar ulaşacaktır. Hava soğutma olarak Dark Freezer X123 modelini tavsiye ederim. https://www.akakce.com/islemci-sogu...tipi-sogutucu-dkccx123-fiyati,1120954148.html

5600 kafama yattı fakat sizce stok soğutucuyla birkaç ay idare edebilir miyim?

Birkaç ay değil bir iki senede idare edersin tamamen sana kalmış fakat CS:GO Valorant gibi ağır işlemci gücü gerektiren oyunlarda stock fan ile yukarıdada yazdığım gibi 85-86 derecelere kadar ulaşacağınız için işlemci thermal throttling a maruz kalacak ve anlık olarak frekans ve fps düşürecek.

Not:Anakartınız b chipsete sahip olsaydı undervolt ile aa kalite oyunlarda 1-2 fps kaybederek 5-6 derece sıcaklık düşürebilirdiniz fakat bu noktada boyle bir seçeneğiniz yok

Stok soğutucu ile normal kullanımı belki ama oyunlarda yetersiz olabilir 600TL verebilir bunu almanızı öneririm bunu kendim kullanıyorum memnunum soğutma olsun sessizlik olsun güzel 4 bakırlı zaten İşlemci fanı

Stok soğutucu ile normal kullanımı belki ama oyunlarda yetersiz olabilir 600TL verebilir bunu almanızı öneririm bunu kendim kullanıyorum memnunum soğutma olsun sessizlik olsun güzel 4 bakırlı zaten İşlemci fanı

Bu daha iyi olmaz mı?

Bu daha iyi olmaz mı?

İyi olur.

Bu daha iyi olmaz mı?

Çift fanın inanılmaz bir etkisi olmaz ama arkadaş tercih etmek istiyorsa alabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı