GTX 1660 Ti ile günde 5 saat mining zararlı mı?

paknotek

Centipat
Daha fazla  
GTX 1660 Ti sistem topladım 2,3 ay önce günde 5 saat mining yapsam fena para getirmiyor, zararı var biliyorum ama tüm gün çalıştırmıyorum sonuçta ne kadar zarar verebilir ekran kartıma ömrünü ne kadar kısaltır acaba?

GTX 1660 Ti sistem topladım 2,3 ay önce günde 5 saat mining yapsam fena para getirmiyor, zararı var biliyorum ama tüm gün çalıştırmıyorum sonuçta ne kadar zarar verebilir ekran kartıma ömrünü ne kadar kısaltır acaba?

Bayağı fazla kısaltır 4-5 yıl sorunsuz çalışması gerekirken 1-2 yıla indirirsiniz ömrünü.

Hiçbir şey olmaz. Rahatça kullanın. Emin olun 5 saat oyundan daha az yorulacak kartınız. Sıcaklıklar kontrol altında olduğu sürece tabii ki.

Sıcaklık olarak maksimum 68'i görüyor. Genellikle 65-66 derece civarlarında.
5 saat için sorun olmaz ancak UV yapıp frekansları hashrate aman aman etkilenmeyecek şekilde deneyerek kademeli azaltın. Hem daha az güç çeker hem de sıcaklık dalgalanması olmaz. Sıcaklıklar iyi ancak tercihen dalgalanmasın, sabit olsun mümkünse.

Hocam mining ile tam yükte oyun oynamak eşdeğer o zaman oyunda oynamayalım böyle bir mantık yok hocam.

Ben de o şekilde düşündüm Cyberpunk oynuyorum mesela orada da %100 kullanımda 65 derece civarı o zaman dedim o gün onu oynamazsam onun yerine 5 saat boyunca mining yaparsam aynı şeye gelmiş oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı