GTX 1660 Ti oyunda 85 derece oluyor

Skolp

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba. 2.5 yıl önce aldığım ASUS GTX1660 Ti Dual modelini 2.5 yıldır yük altında fazla kullanmadım, fakat son aylarda Red Dead Redemption Online 2 oynuyorum. Oynarken herhangi bir sıkıntı yok fakat diğer taraftan fazlaca ısınıyor, sıcaklık değerleri RDR Online 2 de(medium ayarda) 85°,League of Legends da 45° 50° arası, Valorant da 55°,House Flipper(medium ayarda)85°den aşağı inmiyor. Kasa modelim Cooler Master MB511 modeli. Şöyle diyebilirsiniz RDR2 iyi oyun ısınması normal falan ama 1660 Ti kötü bir ekran kartı değil. 1 ay önce fanları çok ses çıkardığı için servise götürdüm fakat herhangi bir sorun görülmediğini söylediler. Sağ olsunlar yine de termal macun yenilemesi ve fan temizliği yaptılar. Yine de ısınmaması için tavsiyeleriniz veya çözümünüz var mı? Not: Sinerji bilgisayardan topladım PC'yi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yenilemeyi dene.

Servise götürdüğüm zaman bana termal macunun yenilendiğini söylediler kendimde sağlam bir termal macun var fakat içini açarsam garantisi yanar diye korkuyorum garantisine 5 6 ay kaldı o aylar içinde sıkıntı olur diye açmadım riske almak istemiyorum.

Kasa havalandırması nasıl? 2020'den beri Gaming X modelini kullanıyorum 77'yi geçtiğini hiç görmedim.

İşlemci soğutucu var, egzoz fanı var, alt kısımda fan var, üstte fan yok, önde 3 tane güçlü fan var, bir de ekran kartının fani. Kasanın arka tarafı hariç her tarafta toz filtresi var.Kasa zaten çok fazla ısınmıyor

Fanlarda bir sıkıntı olabilir. 2.5 yıl olmuş termal macun yenilemek de işe yarayabilir.

Fanları söyledim teknik servise fakat herhangi bir sorun görülmediğini söylediler, termal macunuda teknik servis yenilediğini söyledi aslında bende gerçekten güçlü bir macun var fakat içini açarsam garantisini yanar diye korkuyorum garantinin bitmesine 5 6 ay kaldı zaten.

Son düzenleme:
Termal macun vs yenilenmiş temizliği yapıldığı halde oluyorsa demek ki kasa içi hava dolaşımı kötü kasanız nedir? Fanlar doğru yönlere hava sağlıyor mu? Önde arkada tavanda fan var mı?
Benim çözümüm bu yol kendim plastik kilitler ile birbirine bağlayıp arkada taraftan tutturdum 1400RPM sessiz çalışıyorlar bir de kendim fan profili yaptım ekran kartına 2'si Ultimate Power oluyor 85 olan oyunlarda düz hali ile 65'lere kadar indirdim.

53a55a2ec5342413a8f9dcd2fb1e9647.jpeg 51342fc7eb69474b12b8dd0fd45d5c9d.jpeg e333c9faa590df0ff6d4319ef1ee64fd.jpeg

Üstte de fan olması çok iyi olurdu sıcak hava tahliyesi için arka ve üst fanlar çok önemli soğuk temiz hava önden girer. İçerde sıcağı alıp tahliye olmak için arka ve üstten çıkar üst olmaz ise sadece arka yapar eğer iyi bir egzoz fan değil ise daha yavaş tahliye olur bu nedenle üstte de 2 tane olması çok iyi olur.

Servise götürdüğüm zaman bana termal macunun yenilendiğini söylediler kendimde sağlam bir termal macun var fakat içini açarsam garantisi yanar diye korkuyorum garantisine 5 6 ay kaldı o aylar içinde sıkıntı olur diye açmadım riske almak istemiyorum.

İşlemci soğutucu var, egzoz fanı var, alt kısımda fan var, üstte fan yok, önde 3 tane güçlü fan var, bir de ekran kartının fani. Kasanın arka tarafı hariç her tarafta toz filtresi var. Kasa zaten çok fazla ısınmıyor.

Fanları söyledim teknik servise fakat herhangi bir sorun görülmediğini söylediler, termal macunuda teknik servis yenilediğini söyledi aslında bende gerçekten güçlü bir macun var fakat içini açarsam garantisini yanar diye korkuyorum garantinin bitmesine 5 6 ay kaldı zaten.

Tek çözüm undervolt.

Termal macun vs yenilenmiş temizliği yapıldığı halde oluyorsa demek ki kasa içi hava dolaşımı kötü kasanız nedir? Fanlar doğru yönlere hava sağlıyor mu? Önde arkada tavanda fan var mı?

Benim çözümüm bu yol kendim plastik kilitler ile birbirine bağlayıp arkada taraftan tutturdum 1400RPM sessiz çalışıyorlar bir de kendim fan profili yaptım ekran kartına 2'si Ultimate Power oluyor 85 olan oyunlarda düz hali ile 65'lere kadar indirdim.
Eki Görüntüle 1457088Eki Görüntüle 1457089Eki Görüntüle 1457090

Kasam Cooler Master MB511 tavanda fan yok önünde 3 tane güçlü fan var bir de egzoz fani var o kadar kasamın hava konusunda kötü olduğunu düşünmüyorum tavanda altta ve ön tarafta toz filtresi var.

Kasam Cooler Master MB511 tavanda fan yok önünde 3 tane güçlü fan var kasamın hava konusunda kötü olduğunu düşünmüyorum tavanda altta ve ön tarafta toz filtresi var.

O zaman benim yaptığım modifiye gibi bir şey yapabilirsiniz. Bunu normalde para ile satıyorlar

Bu mantığı kendim yaptım. Bende çok işe yaradı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı